• 瀏覽: 15,059
  • 回覆: 113
阿爸都食咗好多年煙,戒都戒咗好多次,小學講到依家,次次失敗,但今次終於戒到,全家都好開心,估唔到佢60歳人終於做到呢樣野,好有恒心。
不過咁講,佢戒咗煙之後真係肥咗好多,下一步就係要減肥,希望阿爸成功堅持落去。

熱賣及精選
咁咪好囉

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-10-19 05:10 PM 發表

阿爸都食咗好多年煙,戒都戒咗好多次,小學講到依家,次次失敗,但今次終於戒到,全家都好開心,估唔到佢60歳人終於做到呢樣野,好有恒心。
不過咁講,佢戒咗煙之後真係肥咗好多,下一步就係要減肥,希望阿爸成功堅持落去。
應該好開心

我戒食少左一包

因為每日每食少一包煙就有多舊$$$買野食

幾耐?我都停食了二年六個月,但對上停食了一年都食返。

引用:
原帖由 天上天下大西瓜 於 2021-10-20 09:12 AM 發表

唔係因食野多了。
係食煙本身導致心血管收窄,停了之後血管回服正常,身陳代謝快了吸收多了,人都開始肥返。但另一種身體問題就開始出現了。我是過來人

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-20 06:43 AM 發表

我戒食少左一包
食煙好快死.........仲食 ??

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-10-19 05:10 PM 發表

世上無難事

盡早戒煙,身體健康

對家人對自己都好

當你阿爸離遠聞到煙味而又覺得討厭時,就係真正戒煙成功時!

每日步行一個半小時,對身體有益,也增加戒煙成功決心!

引用:
原帖由 天上天下大西瓜 於 2021-10-20 09:12 AM 發表

食多咗野呀

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-10-20 10:36 AM 發表

幾耐?我都停食了二年六個月,但對上停食了一年都食返。
暫時2個月冇食

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-10-20 05:31 PM 發表

暫時2個月冇食
停食兩個月我起碼試過超5次以上
起碼要三年以上先叫成功戒煙
家人支持好緊要,希望佢成功啦!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]