• 瀏覽: 2,129
  • 回覆: 14
我同男朋友一齊左3個月到啦,佢份人唔係好talkative,比較粗魯唔識哄人但勝在對我溫柔🤦🏻‍♀️呢3個月我地共處或者一齊出街既時間我諗10次左右,無送過禮物比我都算,唔明白點解每次出街都硬要叫佢埋屋企人,屋企人係要陪,但係味都要比d共處既空間我倆?事源有次答應左男朋友同伯母出街,本身同男朋友約好左一個時間一齊出去,但佢竟然到果個時間話同個朋友出左去,要我自己一個出去先,之後我一時情緒到熄左電話失蹤爽約,我之後都低頭同男朋友認錯,但到宜家都唔知洗唔洗同伯母道歉,如果男友識做就話會幫我講幾句就話姐⋯到底應唔應該開口同伯母道歉

熱賣及精選
飛咗條仔啦,拍拖都要帶埋啊媽去

引用:
原帖由 kumikolau 於 2021-10-19 12:09 AM 發表

我同男朋友一齊左3個月到啦,佢份人唔係好talkative,比較粗魯唔識哄人但勝在對我溫柔🤦🏻‍♀️呢3個月我地共處或者一齊出街既時間我諗10次左右,無送過禮物比我都算,唔明白點解每次出街都硬要叫佢埋屋企人,屋企人係要陪,但係味都要比d共處既空間我倆?事源有次答應左男朋友同伯母出街,本身同男朋友約好左一個時間一齊出去,但佢竟然到果個時間話同個朋友出左去,要我自己一個出去先,之後我一時情緒到熄左電話 ...
其實你都唔一定好 like 呢位男士,所以唔使 say sor,當冇野發生過,睇佢有乜行動

再者,只要冇第一次應酬佢老母........就唔會有第二次,如果繼續拍拖,以後都唔使咁煩

道咩歉, 佢老母又唔係你老母, 拍左三個月, 之後係點都未知, 拍左三年先諗咩搞好關係, 仲係熱戀期都咁對妳, 妳以為仲會有之後...

引用:
原帖由 kumikolau 於 2021-10-19 12:09 AM 發表

我同男朋友一齊左3個月到啦,佢份人唔係好talkative,比較粗魯唔識哄人但勝在對我溫柔🤦🏻‍♀️呢3個月我地共處或者一齊出街既時間我諗10次左右,無送過禮物比我都算,唔明白點解每次出街都硬要叫佢埋屋企人,屋企人係要陪,但係味都要比d共處既空間我倆?事源有次答應左男朋友同伯母出街,本身同男朋友約好左一個時間一齊出去,但佢竟然到果個時間話同個朋友出左去,要我自己一個出去先,之後我一時情緒到熄左電話 ...
唔使道歉,
但要同伯母講聲點解爽約。

引用:
原帖由 藍色海岸線 於 2021-10-19 10:24 AM 發表

道咩歉, 佢老母又唔係你老母, 拍左三個月, 之後係點都未知, 拍左三年先諗咩搞好關係, 仲係熱戀期都咁對妳, 妳以為仲會有之後...
100 % AGREE

引用:

你約佢老母就一定要道歉啦。
不過,有冇考慮過之後你點面對?
如果,你攪得掂又冇所謂,哩個男人你都可以算為民除害。

引用:

唔使道歉啦

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-10-19 12:46 AM 發表

飛咗條仔啦,拍拖都要帶埋啊媽去
咁搞笑好似裙腳仔咁

死裙腳仔唔要得呀,唔通去開房都要叫埋個老母咩,早走早著

爽約唔岩,你可以同伯母講聲:唔好意思,上次有事甩左底
但,你男朋友出街要陪住屋企人? 媽寶? 兩人相處一定要溝通,了解下點解佢要長期陪住屋企人, 反映比男朋友知你想有同佢獨處嘅時間, 睇下佢到底點講先, 合理而你接受就ok 啦! 但傾完如果你都係唔開心,早D放手,否則將來條路好難行

你先了解佢嘅家庭背景, 可能佢阿媽好辛苦帶大佢, 佢係出於孝心

引用:

問多自己一次,A繼續和他家人出街,當無事發生,
B覺得咁樣出街太過辛苦,要求每同佢屋企人出一次街,
就要兩個人一齊出一次街,輪住出。
C放棄他。

做錯了就要誠懇道歉。

傻能左呀道乜野
媽寶男飛得啦 下下拍拖都帶姨媽姑姐來  當妳係示範單位呀?
而且只是3個月渣