• 瀏覽: 4,966
  • 回覆: 43
頭先食食下飯

媽: 係斜路下面, 有個牌仔, 有個人賣野
我: 哦, 你講恒生銀行個位置
媽超大聲激動: 我咪一早講左恒生囉!
我: 冇喎
媽超大聲激動: 有呀! 你都冇聽!
我: 冇講, 如有你都唔會講係斜路下面, 有個牌仔, 直講恒生已知
媽超大聲激動: 你唔好拗啦!!好難同你溝通!!

之後超激動超癲! 鄰居都聽到,仲要佢受屈咁

我好辛苦........

熱賣及精選
有次煲蓋爛了, 媽問我點整爛?

我全日冇入個廚房

佢過左日再問我

我都冇掂過, 點認???仲問我係點樣整爛

係咪老人癡呆症?

你個名1974咩意思

我咁啱1974年出世

對住阿媽,笑下咪算囉,或者唔一齊住係好d老人家越老真係越似小朋友

引用:
原帖由 noel2046 於 2021-10-18 10:37 PM 發表

係咪老人癡呆症?
冇, 對錢銀反應超快

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-10-18 10:56 PM 發表

你個名1974咩意思

我咁啱1974年出世

對住阿媽,笑下咪算囉,或者唔一齊住係好d老人家越老真係越似小朋友
經常大聲爆發! 0%似小朋友

好L恐怖, 答A又死, 答B又死, 唔答又死!

癲起上來把聲一發不可收拾! 家嘈門閉! 但永遠自己是對! 惡人先告狀! 賊喊捉賊!

經常冇講的事, 我當然冇可能知, 我只可話你冇講過, 或唔知, 佢超級大爆發: 唔好拗啦!!!!!!

我點拗呢!? 是佢單方面問題

不嬲都係咁?定近年先係咁?帶吓佢睇醫生,不過驚佢會發狂

引用:
原帖由 一錯再錯三錯 於 2021-10-19 12:14 AM 發表

不嬲都係咁?定近年先係咁?帶吓佢睇醫生,不過驚佢會發狂
近10年

我好慘, 比佢激到短好多年命, 第二個真係斬死佢, 一係自己痴左\

佢去左教會近6年, 仲愈來愈癲...........

由細到大都未開心過

我都打算買部24小時CAM錄抵佢, 等佢自己睇返自己幾喪心病狂多年對自己個仔! 個把死人聲成層單位, 樓上樓下都聽到..................

引用:
原帖由 邦邦1974 於 2021-10-19 12:17 AM 發表

近10年

我好慘, 比佢激到短好多年命, 第二個真係斬死佢, 一係自己痴左\

由細到大都未開心過
唯有調整自己心態囉,就咩都當佢啱哂,唔好同佢爭拗。

引用:
原帖由 一錯再錯三錯 於 2021-10-19 12:26 AM 發表

唯有調整自己心態囉,就咩都當佢啱哂,唔好同佢爭拗。
癲我見得多! 唔好係我食緊飯! 剛剛開始食飯! 臨訓前癲啦!

引用:
原帖由 邦邦1974 於 2021-10-19 12:17 AM 發表

近10年

由細到大都未開心過
即係入咗邪教6年?咁唔怪之得佢變成咁啦

咁就真係愛莫能助

引用:
原帖由 邦邦1974 於 2021-10-19 12:10 AM 發表

癲起上來把聲一發不可收拾! 家嘈門閉! 但永遠自己是對! 惡人先告狀! 賊喊捉賊!

經常冇講的事, 我當然冇可能知, 我只可話你冇講過, 或唔知, 佢超級大爆發: 唔好拗啦!!!!!!

我點拗呢!? 是佢單方面問題
沉默不必然冷漠……冇必要在意對談:能力所及的話做你自己所認知的「為人子女」。

提示:支持鍵盤翻頁左 右