• 瀏覽: 7,663
  • 回覆: 52
  • 追帖: 1
如題,返工放工都佔左一日大部分時間,放工又唔定時,真係冇乜時間做運動...

熱賣及精選
我都係呀,加上又成日坐,體重直線上升

引用:
原帖由 liksun_niki 於 2021-10-19 11:00 AM 發表

我都係呀,加上又成日坐,體重直線上升
控制飲食啦 唔做運動一樣可以瘦落黎

減肥本身就係一件回歸輕鬆的事,將複雜的飲食習慣化為簡單。
因為減少左時間去購買沒益的食物,又減少左時間去進食沒益的食物。
調節飲食是主要控制體重的事項,
運動是用來強身的。

難, 其實事在人為, 我都係返工, 返去到屋企, 我一星期有6日運動, 睇你自己犠牲下你睇劇碌水機上網時間重要定運動, 同埋注意飲食, 七分飲食三分運動, 先注意飲食先, 見到自己瘦左自然會想去做運動改善線條身型

引用:
原帖由 Kay媽日記 於 2021-10-18 03:47 PM 發表

如題,返工放工都佔左一日大部分時間,放工又唔定時,真係冇乜時間做運動...
減肥從來無輕鬆

一定係控制飲食+做運動

上面啲人都答咗你

我再加多樣,就係睡眠

長期壓力大/睡眠不足,都會易肥

如果真係太忙,可以試下代餐喎,夠營養,又夠飽肚,當然要識揀啦

減肥冇輕鬆慨,只有節食加運動

引用:
原帖由 Kellyssssss 於 2021-10-19 02:48 PM 發表

如果真係太忙,可以試下代餐喎,夠營養,又夠飽肚,當然要識揀啦
邊隻代餐先?
傳銷康XX嗰隻臭名遠播,出晒名減唔到架喎。

多謝咁多位同路人既鼓勵呀,我盡量試下呀

引用:
原帖由 Kellyssssss 於 2021-10-19 02:48 PM 發表

聽過下,但冇乜研究,分享下你平時點飲法呀

引用:
原帖由 Kay媽日記 於 2021-10-19 05:47 PM 發表

聽過下,但冇乜研究,分享下你平時點飲法呀
代餐廢㗎

無知婦孺先會信

每個人體質唔同,使用方法唔同,又唔可以一概而論既

我自己通常會飲一杯當晏晝,咁就夠飽可以頂到晚飯

引用:
原帖由 Kellyssssss 於 2021-10-20 12:49 PM 發表

每個人體質唔同,使用方法唔同,又唔可以一概而論既

我自己通常會飲一杯當晏晝,咁就夠飽可以頂到晚飯
旁門左道

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]