• 瀏覽: 939
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
[隱藏]
認識咗一位女性朋友一段時間,我好喜歡佢,但係我內斂又冇自信,遲遲都唔夠膽向佢表白。

有一日,返工嘅時候,見到佢係一間餅鋪嘅櫥窗前面,我行埋去同佢打招呼,佢話就嚟生日,諗緊那日買咩蛋糕,佢話咁多年生日都冇人送過花同蛋糕俾佢,每年佢都係自己買俾自己,我因為趕著返工,沖沖就離開咗,但係我就記住咗佢想買蛋糕嘅呢件事。

到咗佢生日嗰日,我一早就派人將蛋糕同花送到佢嘅公司。其後我收到佢嘅電話,佢好開心咁同我講:啲花好靚會攞返屋企,個蛋糕就與同事一齊分享,個個同事都話好好食,今年係我咁多年生日最開心嘅一年,從此佢就成為咗我嘅女朋友。

之前我好冇自信,但經過今次之後,我開始相信自己,工作越嚟越順利,不時得到上司嘅讚許,事業同愛情都一帆風順,我對將來充滿咗信心!

其後我認識咗佢啲同事,佢啲同事同我講,女朋友每年都收到好多異性朋友送俾佢嘅蛋糕同花,但最開心嗰次都係我送嗰次。

我成日都以為我嗰次送花同蛋糕俾佢。好聰明好醒目,經常喺我啲朋友面前提起嗰次嘅威水史,其實朋友喺背後都話我蠢而我不自知。

但無論如何,我能夠認識到呢位咁聰明嘅女朋友,我真係好開心!

女朋友!我真係好鍾意你!



保留


那你就多努力啊,耐心等待啊


蛋糕鮮花 我都好鍾意呀你唔講由自可 你而家講我有訊息蛋糕啦雖然食完飯啱啱 碗都未洗頭一陣 你做乜嘢睇蛋糕喎


[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]