• 瀏覽: 17,841
  • 回覆: 126
我都唔明點解阿媽洗嘢要長期開住個水喉,有時都用唔到水點解唔熄左個水喉?
洗碗用緊洗潔精嗰陣都唔洗開水住,但係阿媽都唔會熄左個水喉先,唔會等到要過水嗰陣再開返…
咁樣我覺得好浪費水,但係同佢講完又唔聽仲可以點做?

熱賣及精選
樓主洗碗咪解決囉
咁你明未?

水費佢交佢就用滳滳仔開水架啦

似習慣問題,佢洗野洗一陣就由佢,當佢要減壓,如果洗好耐先出聲叫佢熄。

引用:
原帖由 s336990 於 2021-10-15 11:52 AM 發表

樓主洗碗咪解決囉
咁你明未?
可能阿媽就係想咁🤣

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-10-15 11:40 AM 發表

我都唔明點解阿媽洗嘢要長期開住個水喉,有時都用唔到水點解唔熄左個水喉?
洗碗用緊洗潔精嗰陣都唔洗開水住,但係阿媽都唔會熄左個水喉先,唔會等到要過水嗰陣再開返…
cut 家用囉

未洗過碗果D, 唔會明.............

引用:
原帖由 一頁濃濃的鳳凰 於 2021-10-15 01:00 PM 發表

似習慣問題,佢洗野洗一陣就由佢,當佢要減壓,如果洗好耐先出聲叫佢熄。
阿媽係洗碗先係咁,平時洗生果佢又會熄水喉

引用:
原帖由 s336990 於 2021-10-15 11:52 AM 發表

樓主洗碗咪解決囉
咁你明未?
原來係咁解?!咁簡單啲講咪得囉

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2021-10-15 01:34 PM 發表

未洗過碗果D, 唔會明.............
有時都會洗碗,但係我自己就慣左未要過水嗰陣就熄水先…

我都係開住水喉嚟刷牙

引用:
原帖由 bigasss 於 2021-10-15 04:58 PM 發表

我都係開住水喉嚟刷牙
係咪因為覺得聽住水聲治癒啲?

你唔洗?

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-10-15 05:02 PM 發表

係咪因為覺得聽住水聲治癒啲?
其實洗果陣會成手泡,好難又開又關

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-10-15 11:40 AM 發表

買部洗碗機比佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]