• 瀏覽: 15,456
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
唔做野邊有錢養你呀,傻婆。

熱賣及精選
引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:31 PM 發表

打風唔洗返工,係屋企抖下唔好咩?

Whatsapp 男朋友問佢做緊咩,男朋友話開緊工。

我以為佢出左去返工啦,但係佢話係屋企work from home

我都只係講左一句 : 你公司咁chur既?轉工啦! (我其實唔係真係認真講)

點知我男朋友好認真講: "d野唔做,聽日又紅日,星期5會做死! 同埋之前疫情都係咁樣work from home,問我做咩要大驚少怪!"

...
要怪就怪自己弱智

你句說話過吓大腦先講比較安全

港女!正八婆!

衰在叫人「轉工啦」 . 溫柔啲氹下人得唔得
係到講埋啲風涼話

典型的阿茂整餅

你關心你既男友係啱既,但係你等佢得閒啲再貼心向你既男友了解情況,依家搵食艱難,每個工作者都會比家用,又可能要儲拍拖錢、儲結婚錢、儲婚後生活錢……等等。唔係話想轉工就轉工。不過你既男友做邊行、咩職位?居然連 掛8號風球都要在家辦公…佢間公司有沒得9號風球額外時薪?有沒得補鐘?有沒OT津貼?還是在上班日子 佢番到公司只能夠準時收工,所以不得不在家辦公?

因為佢忙緊你唔鼓勵下都算
仲講埋d 冇建設既野
佢都唔想同講咁多
做埋d 先
除非你好靚女 好好條件
男人先會就下你
唔係都要為人設想下

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:31 PM 發表

我以為佢出左去返工啦,但係佢話係屋企work from home

我都只係講左一句 : 你公司咁chur既?轉工啦! (我其實唔係真係認真講)

點知我男朋友好認真講: "d野唔做,聽日又紅日,星期5會做死! 同埋之前疫情都係咁樣work from home,問我做咩要大驚少怪!"

...
唔關事,根本肺炎之後全世界好多公司都轉左工作模式

引用:

...
分手算喇 .....你呢種女人...唔會明白男人......

引用:
原帖由 LIFE-FANTASTIC 於 2021-10-14 10:12 PM 發表

分手算喇 .....你呢種女人...唔會明白男人......
呢種女人,平時多數係男果個就晒佢,女果個就等餵食個類,當個男有煩腦事個陣,好忙,就覺得個男唔 care 佢 ,香港好多呢類,永遠覺得係高過男方一等

佢要返工你唔洗
本身已經唔gur
你仲多多嘢講
可以嘅 佢都唔想log返公司啦

引用:

...
佢正在努力克服工作困難

男人做野

引用:

...
搵個第二個,你咁關心佢為佢好,佢都唔珍惜。我覺得佢唔鐘意你

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]