• 瀏覽: 15,450
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
你句說話似同普通朋友講吓笑,但同男友講唔適合,佢聽得明係講笑既會覺得係費話,聽唔明既但覺得你個人一啲都唔體諒佢,講野前要等一等,過一過吓大腦先講比較安全

熱賣及精選
咁小氣飛咗佢啦

轉工考慮考慮

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:44 PM 發表

咁都叫多口?
根本就係多口
人地同你講又唔想承認

引用:
原帖由 Demetrius 於 2021-10-13 05:34 PM 發表

樓主,你又叫人轉工,又話唔係真係想叫佢轉工,咁即係點?
啲港女最叻講完一句轉頭又話唔係要你咁樣
咩都係佢地玩哂

揾食不易  相互體諒下啦…

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:31 PM 發表

打風唔洗返工,係屋企抖下唔好咩?

Whatsapp 男朋友問佢做緊咩,男朋友話開緊工。

我以為佢出左去返工啦,但係佢話係屋企work from home

我都只係講左一句 : 你公司咁chur既?轉工啦! (我其實唔係真係認真講)

點知我男朋友好認真講: "d野唔做,聽日又紅日,星期5會做死! 同埋之前疫情都係咁樣work from home,問我做咩要大驚少怪!"

...
抵屌

男朋友打風都做到隻積,仲識得叫佢轉工,樓主都好識得關心,體諒男友,真女人  

俾著某些小女人,就扮晒嘢講:「辛唔辛苦呀?小心D個胃,忙都要食飯架!可惜打風唔可以黎陪你,唔阻你啦,bye bye

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:31 PM 發表

我以為佢出左去返工啦,但係佢話係屋企work from home

我都只係講左一句 : 你公司咁chur既?轉工啦! (我其實唔係真係認真講)

點知我男朋友好認真講: "d野唔做,聽日又紅日,星期5會做死! 同埋之前疫情都係咁樣work from home,問我做咩要大驚少怪!"

...
你男朋友對工作咁嘅態度
最基本啦
係你懵盛盛喺童話世界裏面啫

引用:

...
想飛你好耐

我地公司都出了指引,要在家工作。

八號風球唔係假期

而且星期五返到去真係自己做返晒
其實一樣

男人做野,好心女人就收聲啦。

兩睇姐,有得在家工作起碼有工開先

因為你講無謂嘢阻住哂,好煩。你讀緊書?

佢揾幾多,如果十萬八萬就算啦,如果二三萬嘅工都要WFH,飛咗佢啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]