• 瀏覽: 15,449
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
打風唔洗返工,係屋企抖下唔好咩?

Whatsapp 男朋友問佢做緊咩,男朋友話開緊工。

我以為佢出左去返工啦,但係佢話係屋企work from home

我都只係講左一句 : 你公司咁chur既?轉工啦! (我其實唔係真係認真講)

點知我男朋友好認真講: "d野唔做,聽日又紅日,星期5會做死! 同埋之前疫情都係咁樣work from home,問我做咩要大驚少怪!"

跟住就話好忙唔同我講野住

我公司之前都係要我地work from home, 但係今次打風又無request 我地work from home

同埋我都唔係真係chur佢轉工 做咩咁大反應

熱賣及精選
邊個叫你咁多口

引用:
原帖由 薯條工廠 於 2021-10-13 12:38 PM 發表

邊個叫你咁多口
咁都叫多口?

感情已經出現裂痕

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:44 PM 發表

咁都叫多口?
唔多口你男朋友做咩嬲你

體諒下啦…好難揾食呀!
利申,我都係在家工作中!

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:31 PM 發表

我以為佢出左去返工啦,但係佢話係屋企work from home

我都只係講左一句 : 你公司咁chur既?轉工啦! (我其實唔係真係認真講)

點知我男朋友好認真講: "d野唔做,聽日又紅日,星期5會做死! 同埋之前疫情都係咁樣work from home,問我做咩要大驚少怪!"

...
男人做野你唔好多事

我會覺得你係度攞景多啲

分手好過啦

your face
your fate

一聽就知你吾多掂....

男人做野,女人收聲

思覺失調

引用:
原帖由 樂天思娜 於 2021-10-13 12:31 PM 發表

...
咁叫你男友改行做地盤佬囉,打風一定唔洗WFH。

男朋友勤力唔好咩?係大懶蟲你仲仆街呀!

沈默是金 大家咩都唔好講咁就無傷害 要打工已經輸人900條街 你仲叫佢轉工

提示:支持鍵盤翻頁左 右