• 瀏覽: 6,473
  • 回覆: 37
  • 追帖: 2
之前聽個教playgroup既fd講,曾經有個仲用緊尿片既b上堂,佢帶個b去廁所都幾麻煩……
同佢家長反映呢個問題,跟住個阿媽話希望老師可以幫個b換埋,我聽完嚇親

熱賣及精選
時間短既就唔會理個家長,
但如果時間長, 唔幫佢換既話爆片仲麻煩wor...

其實身邊都有fd會咁,但多數都會轉用學習褲,幫bb換片成日扭開扭去,搞唔掂

引用:
原帖由 好心啦 於 2021-10-13 01:05 PM 發表

時間短既就唔會理個家長,
但如果時間長, 唔幫佢換既話爆片仲麻煩wor...
有d playgroup除左老師,仲有個姨姨,我見有d姨姨會幫小朋友換

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2021-10-13 12:04 PM 發表

之前聽個教playgroup既fd講,曾經有個仲用緊尿片既b上堂,佢帶個b去廁所都幾麻煩……
同佢家長反映呢個問題,跟住個阿媽話希望老師可以幫個b換埋,我聽完嚇親
冇愛心唔好做幼師。
小學生都有機會賴屎,唔理佢咩?
如果係日日都係就話,一次半次冇乜討論空間。

其實身邊都有fd會咁

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-13 07:06 PM 發表

冇愛心唔好做幼師。
唔係愛唔愛心問題,呢家好多家長自小已經教小朋友私處唔可以俾其他人掂。又唔係家長同工人姐姐,點可以叫陌生人幫佢換片。

我記得以前PLAY GROUP有個換片ROOM。家長好似在鬥比賽,看誰換片手快。若那個家長在,佢會被其他家長斜視。

好正常wo

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-13 07:06 PM 發表

冇愛心唔好做幼師。
係 讚同

都不是新奇事10幾年前都已經有跟旅遊團客人叫領隊幫手湊仔及換片啦!D人都壞腦。

男仔?

引用:
原帖由 dustin 於 2021-10-16 03:37 AM 發表

唔係愛唔愛心問題,呢家好多家長自小已經教小朋友私處唔可以俾其他人掂。又唔係家長同工人姐姐,點可以叫陌生人幫佢換片。
掂又點

而家啲父母大部分識生唔識湊,唔係請工人就俾四大長老,廢到一個點

提示:支持鍵盤翻頁左 右