• 瀏覽: 2,698
  • 回覆: 25
想問有無人既bb都係咁? 係咪人奶轉食奶粉既適應期?

熱賣及精選
奶粉有無益菌/HMO? 佢地對腸胃健康幾好,  無咁易有肚屙既情況

引用:
原帖由 minleem 於 2021-10-12 03:34 PM 發表

想問有無人既bb都係咁? 係咪人奶轉食奶粉既適應期?
奶粉係要適應期, 可以觀察幾日,如果幾日都仲係肚屙, 可能奶粉唔夾, 要試第二種
當然我都幫bb試左幾款, 係宜家飲緊既a+ neurX prX 比較夾佢, 無肚屙, 日日大便又去得順

如果只係1,2日肚屙, 問題不大
如果持續就可能奶粉唔夾, 要轉第二種試試

搵隻成份溫和d既奶粉啦,enfinxxxx你可以試下,味同成份都似母乳

搵隻成份溫和d既奶粉啦

想問有無人既bb都係咁

如果餐餐都肚屙就一定唔OK,正常補奶粉唔會咁架

你屋企有無人係唔飲得牛奶? 一飲就肚痛?
如果有就好大機會遺傳牛奶蛋白敏感,所以bb一食奶粉就屙
我個仔都遺傳左

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-13 08:07 PM 發表

搵隻成份溫和d既奶粉啦,enfinxxxx你可以試下,味同成份都似母乳
呢隻係出名味道同成份都似母乳,係冇咁易引起腸胃過敏

引用:
原帖由 BillPhilips 於 2021-10-12 08:34 PM 發表

奶粉有無益菌/HMO? 佢地對腸胃健康幾好,  無咁易有肚屙既情況
益菌都有呀,但佢呢幾日都仲係肚屙

引用:
原帖由 nonoxd 於 2021-10-13 09:10 AM 發表

如果只係1,2日肚屙, 問題不大
如果持續就可能奶粉唔夾, 要轉第二種試試
咁轉邊隻奶粉好?需唔需要轉低敏?

引用:
原帖由 nolonogy 於 2021-10-15 04:11 PM 發表

你屋企有無人係唔飲得牛奶? 一飲就肚痛?
如果有就好大機會遺傳牛奶蛋白敏感,所以bb一食奶粉就屙
我個仔都遺傳左
我老公係 但佢好似唔算嚴重,唔係餐餐都會屙的咁點算好

引用:
原帖由 minleem 於 2021-10-15 05:09 PM 發表

我老公係 但佢好似唔算嚴重,唔係餐餐都會屙的咁點算好
要轉低敏啦我仔食aptamxx php唔錯,無過敏又吸收得好

引用:
原帖由 minleem 於 2021-10-15 05:08 PM 發表

咁轉邊隻奶粉好?需唔需要轉低敏?
可以試下enfinixxx先,唔得就睇醫生同轉低敏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]