• 瀏覽: 11,276
  • 回覆: 45
你結婚未?

想食就食吾好諗咁多

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-11 11:01 AM 發表

話說最近開始入秋,又係一個食蟹既季節
之前一直都有班朋友係可以一齊食海鮮,但係近呢一兩年都有啲朋友結左婚一係就話個老婆唔比佢出黎食飯一係就話要有bb要食得養生啲
由以前10個人既海鮮團依家變到得返4個女仔,最近真係好想食蟹就問佢地有冇興趣一齊買黎食
點知佢地都話依家要養生呀,唔可以再食啲咁寒涼既野又話蟹好毒架,可以唔食就唔食啦
成年有幾可食蟹呀?又唔係成日食,同埋係屋企食煲埋薑茶飲咪得囉, ...
可能人地身體有過問題呢~

引用:
原帖由 1223456 於 2021-10-11 06:07 PM 發表

其他一大班人有咩過癮
呢個問題就係睇你平時中意一個人食飯定係一班人食飯

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-10-11 08:17 PM 發表

年紀大咗注意吓飲食好。
唔好三高先嚟後悔。

一年冇幾可食蟹、一年冇幾可食糭、
一年冇幾可食年糕、一年冇幾可食月餅、
一年又冇幾可生日聖誕食餐勁。
食吓食吓就有數㗎啦,
仲未計平時打吓邊爐燒吓嘢食飲吓茶。
都係廿幾歲姐,平時都食得好清淡

引用:
原帖由 laulaulau01 於 2021-10-11 10:08 PM 發表

我超鍾意食蟹,但係今年就開始皮膚敏感,都唔知係咪長期食得太多海鮮,所以而家就真係要開始戒🥲
唔可以食咁多,有段時間壓力大都好易敏感

人到30後要開始養生

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2021-10-12 02:32 AM 發表

限聚令仲想聚人食飯?
播毒鬼係咪想香港永遠封關?
係屋企食都要限?

引用:
原帖由 wteverla 於 2021-10-12 07:48 PM 發表

我乜都食,我媽就叫我唔好飲咁多凍飲,對女人唔好....
凍飲我都少左,不過蟹又唔係日日食真係有咁大影響咩?

一定要大蟹黃嘅才好食

我就算係男人,食完蟹都有幾聲咳

到30歲後,成日攰,開口埋口都養生架啦

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-11 11:01 AM 發表

話說最近開始入秋,又係一個食蟹既季節
之前一直都有班朋友係可以一齊食海鮮,但係近呢一兩年都有啲朋友結左婚一係就話個老婆唔比佢出黎食飯一係就話要有bb要食得養生啲
由以前10個人既海鮮團依家變到得返4個女仔,最近真係好想食蟹就問佢地有冇興趣一齊買黎食
點知佢地都話依家要養生呀,唔可以再食啲咁寒涼既野又話蟹好毒架,可以唔食就唔食啦
成年有幾可食蟹呀?又唔係成日食,同埋係屋企食煲埋薑茶飲咪得囉, ...
唔係唔食得 係唔想同你去食姐

樓主上去搵北妹大媽LOR
到時輪到樓主比人唱係咪真係咁多野吾食呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]