• 瀏覽: 11,272
  • 回覆: 45
佢自己已經有一隻臭蟹

蟹最喜歡吃的是死屍

青蛙最喜歡吃的是屍蟲,蝦最喜歡吃的是雌激素

我超鍾意食蟹,但係今年就開始皮膚敏感,都唔知係咪長期食得太多海鮮,所以而家就真係要開始戒🥲

限聚令仲想聚人食飯?
播毒鬼係咪想香港永遠封關?

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-11 11:01 AM 發表

話說最近開始入秋,又係一個食蟹既季節
之前一直都有班朋友係可以一齊食海鮮,但係近呢一兩年都有啲朋友結左婚一係就話個老婆唔比佢出黎食飯一係就話要有bb要食得養生啲
由以前10個人既海鮮團依家變到得返4個女仔,最近真係好想食蟹就問佢地有冇興趣一齊買黎食
點知佢地都話依家要養生呀,唔可以再食啲咁寒涼既野又話蟹好毒架,可以唔食就唔食啦
成年有幾可食蟹呀?又唔係成日食,同埋係屋企食煲埋薑茶飲咪得囉, ...
你比$一定到

睇吓係咩蟹囉,啲咩陽澄湖大閘就嘥Q氣啦,一隻得個拳頭咁die隻就賣到成百幾蚊,好明顯就係昆9你呀啦。而且要食又點解要約人一齊食啫,買返屋企當餸煮啫

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-11 12:41 PM 發表

我都有咁諗過,但係唔係一班人食就好似唔係咁過癮
重點係你未有有細路唔清楚個身體狀況
我覺得一個人係屋企食仲過癮....又唔使顧儀態又唔使趕住追尾班車

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2021-10-11 02:08 PM 發表

人大咗要慢慢習慣少人飯聚 ,尤其當朋友有細路而你未有。

唔誇張,我而家食飯都兩口米飯,唔敢食多

自尋煩惱

我乜都食,我媽就叫我唔好飲咁多凍飲,對女人唔好....

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-10-11 11:01 AM 發表

之前一直都有班朋友係可以一齊食海鮮,但係近呢一兩年都有啲朋友結左婚一係就話個老婆唔比佢出黎食飯一係就話要有bb要食得養生啲
由以前10個人既海鮮團依家變到得返4個女仔,最近真係好想食蟹就問佢地有冇興趣一齊買黎食
點知佢地都話依家要養生呀,唔可以再食啲咁寒涼既野又話蟹好毒架,可以唔食就唔食啦
成年有幾可食蟹呀?又唔係成日食,同埋係屋企食煲埋薑茶飲咪得囉, ...
食蟹嘅季節到嚟 為咩唔食

蝦蟹鵝成日比人話,男女都有講。紅綠豆沙都有人講㗎

引用:

食蟹好毒真係會影響bb, 有親戚以為食一兩次冇野, 點知bb細細已經成日出濕疹, 好嚴重。不是個別事件!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]