• 瀏覽: 8,186
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
可能人愈大愈喜歡回憶細個,近依半年多間唔中就諗起他..

以前初中,
我係學校係超級內向唔講野冇朋友
有d男女同學分別都會撩下我,我都唔講野冇回應佢地..

有兩三個男同學 (他們各自唔同堆) 間唔中會騷擾下我 (應該未去到欺凌)
特別有兩個男同學我覺得好煩,所以我叫家人幫我打電話去學校投訴過佢地幾次,之後都見過佢地罰企起碼有幾次

其實我係對其中一個投訴過的男同學有好感,
現在回想起來都唔太肯定記得佢做d乜要投訴佢..

但有幾件事我記得,係冇投訴佢
我係喜歡他撩我講野
好可惜那時我太內向唔講野只係對他笑

後期有次班級去郊遊
自由活動我自己一個行開一邊
那個男同學與一個女同學走過黎陪我一陣
佢地有撩下我,當然我都係冇講野
之後好似係個女同學影我相,我有笑
過幾日她曬那張相送俾我 (張相我而家仲有keep住)
我記得那時覺得可惜冇同佢地影相
其實我唔記得有冇同佢地影定係我想到以為有..

暑假後另一年級我升了另一班,
開學小息我有專登去找那男同學在哪裡,之後偷望他,我仲記得他坐在小食亭附近d椅同朋友傾緊計

幾天後我轉校了...(原因係我太討厭另一個我投訴的同學)

我冇同任何一個同學聯繫
亦覺得非常可惜冇班相
(記憶之中那一年學校冇班相影,應該不是我缺席冇去影..)

轉校後那幾年,我都有留意之前讀個間學校個網站相簿d班相同活動相有冇那個男同學,有數張我Save低咗 (而家個網冇哂d相了)

之後我開始用手機,號碼係諗那個男同學學號黎揀 (而家仲係用緊..)
之後興xanga,我用戶名數字係用他學號
而我以前其中一個電郵都是用他的學號   (唔記得咗密碼了..)

近依半年間唔中有經Fb搵他,但搵唔到

係有搵到同認得少少其他同學,不過佢地本身都係各自唔同圈子
而最近冇認錯的話好似搵到郊遊時那個女同學,唔通我send去問吓她有冇那個男同學fb?
有冇都好,咁樣會否嚇親人咩..同埋好似好尷尬咁..

我沒有什麼意思
只是好奇想知那個男同學的近況,
想知他記不記得我,
我亦想告訴他我那時期是對他有好感,
也想知他那時係點樣睇我
另外那時聽到有件事我不肯定,有機會我想問問他而已..

熱賣及精選
這么多年了  能聯繫到說不定都結婚生子了

同學群里找啊

引用:
原帖由 Ladyabcde 於 2021-10-10 00:59 發表

以前初中,

有兩三個男同學 (他們各自唔同堆) 間唔中會騷擾下我 (應該未去到欺凌)
特別有兩個男同學我覺得好煩,所以我叫家人幫我打電話去學校投訴過佢地幾次,之後都見過佢地罰企起碼有幾次

其實我係對其中一個投訴過的男同學有 ...
得唔到答案的問題,就唔好問咁多了😂

當年你俾佢呃左隻豬?

引用:
原帖由 長街舊人哭 於 2021-10-11 10:40 AM 發表

這么多年了  能聯繫到說不定都結婚生子了
我知道, 雖然我係有好奇他而家係點..
但我搵他係想告訴他那時我對他的想法,亦想知他的。

引用:
原帖由 寒冬遠方的高峰 於 2021-10-11 03:57 PM 發表

同學群里找啊
已係fb, ig都未搵到
係搵到幾個那時的同學fb,但佢地唔係同他一堆朋友..

佢地好似冇同學群組..

引用:
原帖由 BB六歲 於 2021-10-13 12:09 PM 發表

得唔到答案的問題,就唔好問咁多了😂
如果搵到他,我覺得告訴他我那時的想法也無妨...應該唔會影響d乜..

我發帖文係想抒發下,同問下大家意見..😣

引用:
原帖由 呢個變出了馬桶 於 2021-10-14 04:02 PM 發表

只要你中意,主動就唔好驚
對啊,不過搵到他先算..

引用:
原帖由 -超人迪加- 於 2021-10-14 06:34 PM 發表

當年你俾佢呃左隻豬?
冇呀,當年咁細個而且都唔講野點會呃..

Btw 都好後悔當年冇同他交流講自己想法...

引用:
原帖由 Ladyabcde 於 2021-10-17 18:57 發表

如果搵到他,我覺得告訴他我那時的想法也無妨...應該唔會影響d乜..

我發帖文係想抒發下,同問下大家意見..😣
你搵到人先算啦都係⋯⋯

假如那男生換了是B仔(1)或者係結左婚的(2),就會⋯⋯
1)彩你都生積🤣
2)費事老婆問長問短,當睇你唔到😏

引用:
原帖由 Ladyabcde 於 2021-10-10 12:59 AM 發表

以前初中,

其實我係對其中一個投訴過的男同學有 ...
太耐了,有心,都要隨緣份。

引用:
原帖由 BB六歲 於 2021-10-18 01:27 AM 發表

你搵到人先算啦都係⋯⋯

假如那男生換了是B仔(1)或者係結左婚的(2),就會⋯⋯
1)彩你都生積🤣
2)費事老婆問長問短,當睇你唔到😏
咁你有冇試過搵過n年既人?😂

引用:
原帖由 小魔女yiyi 於 2021-10-20 09:32 發表

咁你有冇試過搵過n年既人?😂

亦冇呢個必要😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]