• 瀏覽: 12,430
  • 回覆: 219
  • 追帖: 1
......

熱賣及精選
引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2021-10-9 08:52 PM 發表

自己在這個家係多餘的,係個外人,而且生唔到女,生仔越大越離開自己,老公又結紮了,所以心靈越來越孤獨。
點解會咁冧?

引用:
原帖由 ptc2005 於 2021-10-9 09:17 PM 發表

點解會咁冧?
係呀!因為老公防你,家婆家公更加防你,在家全部要聽他們的話,完全不知自己係邊個,仔長大了更加和自己關係疏遠,父母唔係身邊更加難過。

依家想生更加唔晒諗

引用:
原帖由 ptc2005 於 2021-10-9 09:17 PM 發表

點解會咁冧?
依家發現自己只係生仔工具

小朋友本來早瞓,又唔打機,又睇圖書,我老公就睇到小孩很聽我話,之後就要我小朋友打機又睇漫畫又唔睇圖書,仲要夜瞓,我叫佢地早瞓,又鬧我神經,打少d又備鬧,完全教到他們唔尊重我,只聽他一個人的話,我很無奈,非常無奈,我覺得我這個媽媽根本係工具人。

人真的很自私,發現我和他的路越來越遠了,自己係空氣一樣生存。我的一切自以為是和直覺原來係錯的。

我以為他會和我一起共同教好小朋友,可惜他一意孤行,唔想小朋友聽我的,只聽他一個人的。

我錯了,我以為和我老公越來越好,原來唔係,而系越來越遠.....

原來我係多餘的

我都係噉嘅問題,不過唔同嘅係我老婆係一啲嘢,你想同我講日日喺出便伊挹

引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2021-10-9 09:21 PM 發表

係呀!因為老公防你,家婆家公更加防你,在家全部要聽他們的話,完全不知自己係邊個,仔長大了更加和自己關係疏遠,父母唔係身邊更加難過。
你係遠嫁呀?

引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2021-10-9 10:13 PM 發表

原來我係多餘的
你都唔咁諗,兩個人行到一齊都係好唔容易有感情基礎存在嘅,你呢消極思想多咗就好容易閉翳噉,揾個時間出去散散心更加好

引用:
原帖由 江湖難吃的手袋 於 2021-10-9 10:24 PM 發表

你都唔咁諗,兩個人行到一齊都係好唔容易有感情基礎存在嘅,你呢消極思想多咗就好容易閉翳噉,揾個時間出去散散心更加好
小朋友越來越大,老公教的方法我很無奈,宜家書又唔睇,日日睇漫畫,日日打機,夜瞓。我唔贊同就鬧我,我覺得我在這個家完全吾係一個媽媽,只係工具而已。

放棄里個家喇 即離婚 重新開始過  留在里個家嘥時間 直到老都唔開心 你得里世 麥甘願咁樣落去咩? 襯味到老可在揀 開頭離開時實不慣 但時間耐左就會自自然然習慣

提示:支持鍵盤翻頁左 右