• 瀏覽: 34,876
  • 回覆: 127
  • 追帖: 3
單身咗一排,身邊愈嚟愈多朋友同中同求婚結婚,以前冇咩大感受,但最近開始心態唔同咗......

尤其見到個中同連仔都生埋,幫個仔過百日宴,嗰下覺得時間過得好快,成日把口話唔急,但其實自己內心開始心急......

急都無用架

人生有幾多個十年

是旦揾個男人嫁左去啦

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2021-10-4 01:04 PM 發表
單身咗一排,身邊愈嚟愈多朋友同中同求婚結婚,以前冇咩大感受,但最近開始心態唔同咗......

尤其見到個中同連仔都生埋,幫個仔過百日宴,嗰下覺得時間過得好快,成日把口話唔急,但其實自己內心開始心急......
樓主幾大呀?

你要求高

唔好求其搵個男人結呀!到時後悔,生活唔快樂米仲衰。

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2021-10-4 03:28 PM 發表

男人唔急女人急 始終青春係女人天敵
不過如果你抵得住外間壓力 自己又覺得一個人冇問題 咪go on囉
每個人人生都唔同 冇話要跟足別人咁行
男人結婚生仔最重要係個錢字。女人就係青春。

樓主幾多歲?

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2021-10-4 01:04 PM 發表

千萬唔好急,急永遠搵唔到個好,時機未到。

點解單身?樓主索無? 

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2021-10-4 15:28 發表

男人唔急女人急 始終青春係女人天敵
不過如果你抵得住外間壓力 自己又覺得一個人冇問題 咪go on囉
每個人人生都唔同 冇話要跟足別人咁行
年齡真係個壓力。
識得一個女人,我估佢around 34,
佢話男友大佢4年。拍咗10年8年。
男嘅懶懶閒,結同唔結冇乜分別,
咁做乜要結?
女嘅就急,迫佢開聯名戶口儲錢。
女嘅一定要買樓,男嘅認為租都可以,
咁做乜要冼咁多錢。
傾來傾去傾唔埋。
女嘅避開哂以上所有話題避免嗌交,
呃自己同佢好夾,從來唔嗌交。
又唔敢分手,因為冇人追,淨係得呢個,
又驚突然single人哋唔知點睇,
又驚人哋唔知點睇佢做乜咁遲唔結婚,
總之就乜都驚人哋睇法。
咁唯有啞忍唯有等,
等到個男人有朝一日想結婚,
而又望到時個男人冇其他選擇,就娶佢。

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2021-10-4 21:41 發表

34真係差唔多水尾
10年時間有d長,一早應該設個死線俾自己
如冇計劃趁早有條件好斬欖
宜家唔湯唔水 個主導權就讓左俾對方了
其實係㗎,
除非連自己都覺得結唔結冇所謂。
同埋一早就要探聽對方口風,睇佢咩意向,
即是所謂了解對方價值觀。
如果連結唔結婚、租定買呢啲基本嘢,
原來都唔同睇法,咁不如只做普通朋友啦。
係佢以為拍拖即係風花雪月puppy love,
先至唔諗實際嘢之嘛。
人大咗,冇得你唔實際,
遲吓仲要諗埋儲醫藥費、
邊個照顧邊個添呀。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]