• 瀏覽: 12,094
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
我是一個近30歲的男仔,對上有兩個家姐!一個近40歲,7年沒做野!一個細家姐有精神問題!而我阿媽5年前因為社會問題,踏走左我出屋企!

但我阿媽是九七前好有錢,直到比人騙曬錢,轉左去公屋,然後我就出世了!我出世後,屋企都叫有返啲景!但我阿媽去到我中學畢業,經歷離婚後,佢就變左一個怨婦!因為以上種種問題,我兩個家姐就開始失業、精神問題!而我今年又找唔到野做,又要比個老母話唔比錢佢,真心好無奈!

如果你是我,你會點做?

熱賣及精選
見步行步

引用:
原帖由 江湖濃濃的綿羊 於 2021-9-27 07:25 PM 發表

我是一個近30歲的男仔,對上有兩個家姐!一個近40歲,7年沒做野!一個細家姐有精神問題!而我阿媽5年前因為社會問題,踏走左我出屋企!

但我阿媽是九七前好有錢,直到比人騙曬錢,轉左去公屋,然後我就出世了!我出世後,屋企都叫有返啲景!但我阿媽去到我中學畢業,經歷離婚後,佢就變左一個怨婦!因為以上種種問題,我兩個家姐就開始失業、精神問題!而我今年又找唔到野做,又要比個老母話唔比錢佢,真心好無奈!
...
如果我係你,
第一時間揾嘢做,
唔係冇工,
係你簡工做。

兩個家姐唔使理,
但要善待佢兩個。

引用:
原帖由 江湖濃濃的綿羊 於 2021-9-27 07:25 PM 發表

...
搵唔到錢養家,除咗怨自己廢之外, 就係努力去搵錢! 香港誰不是這樣的?

引用:

...
因社會問題,踏走左你出屋企,已經冇任何討論價值。

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-9-27 07:29 PM 發表

見步行步
你有 30 年咬 ( 呃 ) 綜援深厚經驗,點解唔教樓主 ??

引用:

...
搵聞煮黨幫手

嗰你要體諒你老母,佢也唔容易

引用:
原帖由 天天來了理想 於 2021-9-29 10:37 AM 發表

體諒佢 咁邊個體諒樓主 唔通係樓主自願做佢個仔???
似乎阿爸阿媽問題影響曬全家 ….
樓主 見步行步 有些人出生的命運係咁 難改變 要接受
至於您媽媽 就算您對佢好好 佢都唔會開心 盡力而為吧! 兩個家姐 您無欠佢地 佢地兩個唔關您事
找份工先 保安都照做 有份工就有選擇權 加油

引用:
原帖由 nicena 於 2021-9-29 04:39 PM 發表

至於您媽媽 就算您對佢好好 佢都唔會開心 盡力而為吧! 兩個家姐 您無欠佢地 佢地兩個唔關您事
找到工 就算住得好差 樓主您都要搬出來 否則您生活會很難 無理由因為屋企搞到自己精神有問題 唔值得 人生係您 努力

引用:
原帖由 天天來了理想 於 2021-9-29 10:37 AM 發表

系嘅,每個母親都系偉大嘅,互相理解吧。

引用:

...
樓主好慘

做看更都有皮幾野啦!

樓豬係曱甴
抵死

引用:
原帖由 nicena 於 2021-9-29 16:39 發表

只有腦殘同曱甴先可以講得出呢句「唔通係樓主自願做佢個仔亅話!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]