• 瀏覽: 3,307
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
我在自己娘家俾開$2000包食,奶奶唔洗返工,但從來唔煮飯!除左星期六 日我地一齊食(都系老公買外賣回家),其他時間佢都系同我地分開食,老公話我要俾$2000家用奶奶,大家又系俾幾多呢?

少左DD係到住5食都三四千啦

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-9-23 01:58 PM 發表

少左DD係到住5食都三四千啦
你講就口響.........咁你由綜援入便俾幾多你個高齡老母 ?

長青空XXXX黑面你好

引用:
原帖由 樹上遠方的榴槤 於 2021-9-23 12:50 PM 發表

我在自己娘家俾開$2000包食,奶奶唔洗返工,但從來唔煮飯!除左星期六 日我地一齊食(都系老公買外賣回家),其他時間佢都系同我地分開食,老公話我要俾$2000家用奶奶,大家又系俾幾多呢?
老公人工比哂你?
一視同人最好。

要比叫你老公自己比

引用:
原帖由 樹上遠方的榴槤 於 2021-9-23 12:50 PM 發表

你老公俾咗佢呀嗎,又叫你自己另外俾佢阿媽嗎?🤔

$2000少咗啲喎,一日$100都冇,包晒柴米油鹽

引用:
原帖由 樹上遠方的榴槤 於 2021-9-23 12:50 發表

個個環境都唔同,我媽煮一餐,我都畀七千啦。

等等先, 你比2000自己阿媽, 
咁如果佢都有比你阿媽, 
你比D佢阿媽都合理

引用:

我冇同奶奶住,比3000奶奶,比3000媽咪。
老公佢會另外比5至8千佢媽

引用:

大家有份用有份食的日常開支,
除以咁多人,
你值唔值比二千?

引用:

俾$2000仲好意思講出嚟

我估樓主九成開支都係老公負責,以為$2000好夠?

自己原生屋企自己俾啦~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]