• 瀏覽: 14,210
  • 回覆: 65
骨格精奇,可造之才

熱賣及精選
引用:
原帖由 一路順路 於 2021-9-20 01:04 PM 發表

尋日幫阿仔睇功課個陣見到要寫我的志願,呢份已經算最簡單既功課
睇個陣見到阿仔話佢既志願係要做家庭主婦,佢寫個原因係因為佢覺得嫲嫲婆婆同媽咪煮飯好好食,嫲嫲同婆婆有時又會湊佢放學返到屋企又做家務,佢都想幫屋企做呢啲事
睇睇下都覺得佢好乖仔,咁細個就會諗幫屋企手做下家務
點知睇到最尾都寫:而且因為看到爸爸工作很辛苦,我不想長大了也要這麼辛苦工作,想像嫲 ...
做家庭主婦無收入, 唔好做. 如果婚姻唔好, 婚都唔敢離.
除非有個有錢老公, 婚姻唔美滿都可以離婚, 攞贍養費支撐生活, 再作打算.

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-9-20 04:53 PM 發表

咪玩啦 男人長大做家座主婦 寫出來俾同學笑啦 大個做基定食軟飯?
有軟飯食 唔係人人都得

有大志

兜咁大個圈想做小白面就出聲不過咁細個就識諗阿姨我唔想努力係有錢途

將來可做醫生或律師。

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-9-20 13:04 發表

尋日幫阿仔睇功課個陣見到要寫我的志願,呢份已經算最簡單既功課
睇個陣見到阿仔話佢既志願係要做家庭主婦,佢寫個原因係因為佢覺得嫲嫲婆婆同媽咪煮飯好好食,嫲嫲同婆婆有時又會湊佢放學返到屋企又做家務,佢都想幫屋企做呢啲事
點知睇到最尾都寫:而且因為看到爸爸工作很辛苦,我不想長大了也要這麼辛苦工作,想像嫲 ...
同個仔講:都係做男子漢好D,話俾個仔知“佢爸爸舒服嗰陣,佢訓著覺,冇見到啫”

個七個都醫生律c李嘉誠麼

志向遠大

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-9-20 01:04 PM 發表

叻仔👍

不如寫做家庭主婦

叻仔

引用:

小朋友想到咩就寫咩,大左會有其他想法,除非心理出現問題,不必過份擔心

做家務都可以好辛苦

引用:

細路從小就知大人嘅辛苦,想着為大人分擔,真嘅唔錯,最靚嘅仔。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]