• 瀏覽: 27,721
  • 回覆: 288
  • 追帖: 8
+3
引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-9-20 10:20 AM 發表
一個人又邊需要死?有時迫住同某啲人一齊先會死。去搵啲活動做下運動之類,用咗啲時間咪得。如果酒店有gym,是但用住先
x2

搵個第個ko
洗乜諗咁多
最緊要係充實自己就ok
(錢/生活/人品)

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 01:39 PM 發表

我連日頭都唔算好正常 會突然好掛住佢要背住同事抹眼淚 夜晚喊的時間更多有時真係喊到失聲 其實我知道我已經好幸運還有工作 但心底真係太痛開心唔到
都話啦。。。眼淚要為值得嘅人流嘛。。。

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 02:12 PM 發表

多謝你建議 可惜性格問題我做唔到
甘米係自己搞死自己lor.....天下何處冇荒草。。。

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-9-20 01:47 PM 發表

離婚之嘛搞到自殺?真係.....
x2

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 02:25 PM 發表

有些人是被離婚被放棄
甘又點?明知佢5珍惜你。。你要好好惜自己先arm架嘛。。。

引用:
原帖由 天使仔wing 於 2021-9-20 02:37 PM 發表
搵個第個ko
洗乜諗咁多
最緊要係充實自己就ok
(錢/生活/人品)
米係。。。

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-20 12:55 PM 發表

係咪每日都覺得行屍走肉緊,不斷催眠自己要維持正常生活,例如工作,社交,仲迫自己要更充實,去做運動,去進修等等,但無論日頭點正常都好,一到夜晚特別係臨訓前,就好似毒癮發作咁,點都控制唔住…
me2! 正常,所有過來人都大同小異…… 只有用「時間」去治癒~

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 02:12 PM 發表

多謝你建議 可惜性格問題我做唔到
我又係,比較執著,認定左好難放開

我自己經歷……
開初(頭兩個月),失眠丶沒胃口丶暴瘦丶行屍丶極度悲痛丶生不如死……
然後,症狀開始減輕……
宜家,心情好似過山車,大上大落,大喜大悲……
據心理輔導講,一般要2-3年才可完全治癒,當然因人而異!有些人係相處時間的一半都有……
有些人,未經歷過,說來係容易丶輕鬆的!只有親身經歷才明白當中的「痛」及「難」~

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-20 01:32 PM 發表

咁你同先生又係咩原因分開?
我諗我同佢都各自有唔岩既,亦有唔同既問題,真正導火線都係佢令我要係愛情同麵包做選擇,所以分開都係我提出既,換個角度其實我都抵死既…

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 02:25 PM 發表

有些人是被離婚被放棄
被離婚又好,主動提出離婚又好,中間都係一個原因:唔再愛對方。
既然對方已經唔愛你,點捉緊愛佢嘅感覺/思念或以前嘅美好回憶,只會傷害你自己。

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-20 03:12 PM 發表

我諗我同佢都各自有唔岩既,亦有唔同既問題,真正導火線都係佢令我要係愛情同麵包做選擇,所以分開都係我提出既,換個角度其實我都抵死既…
既然係自己嘅選擇就別回頭,放低過去積極面對將來!

唔使死,揾同路人一齊玩,大把嘢好玩,日日開心

一個唔愛自己的人要好好放下,放下就等於放過自己,以家十個男有九個都出軌,好似上左引完全介唔到,我想將來人都唔好結婚,合則來,不合則去,不要再為一個唔錫自己的人而費神,佢唔會感覺到你對佢點好,為佢而唔開心佢唔會收到 ,重新開始自己的新生活啦,呢個世界其實很美。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]