• 瀏覽: 27,529
  • 回覆: 288
  • 追帖: 8
+3
引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:02 PM 發表

都係好奇,既然咁難受,點解要離婚?
個人睇法,離婚係一種解脫,放下一切重新出發。
離婚嘅決定唔容易,所以作出此決定前應已深思熟慮。
有時愛情同麵包,係真係要取捨,特別係個家庭已經唔只得2個人,我只係選擇左後者

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-19 11:04 PM 發表

有時愛情同麵包,係真係要取捨,特別係個家庭已經唔只得2個人,我只係選擇左後者
選擇咗就放低以前嘅事,重新出發!加油!

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:06 PM 發表

選擇咗就放低以前嘅事,重新出發!加油!
如果放低到,根本已經唔會上呢個版,我諗樓主都係一樣,選擇左但放低唔到,唔知可以點

原來老婆變心,個仔好細,試咗好耐救唔到😔
好灰

咩事離婚我都就嚟

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-19 11:09 PM 發表

如果放低到,根本已經唔會上呢個版,我諗樓主都係一樣,選擇左但放低唔到,唔知可以點
時間,比啲時間自己!
我以前都以為自己放唔低,始終三十幾年感情,但當有一刻突然發現世上有其他嘢比感情重要,就會放得低!加油!^^

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:11 PM 發表

時間,比啲時間自己!
我以前都以為自己放唔低,始終三十幾年感情,但當有一刻突然發現世上有其他嘢比感情重要,就會放得低!加油!^^
我已經俾左2年時間自己,都同自己講過只要捱過左時間就放得低,但最近知道前夫已有新一任,就知道原來時間只係自欺欺人

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-19 11:18 PM 發表

我已經俾左2年時間自己,都同自己講過只要捱過左時間就放得低,但最近知道前夫已有新一任,就知道原來時間只係自欺欺人
每個人需要嘅時間都唔同,唔需要迫自己,總有一日會放低。
既然佢已經有第二個,咁就更加應該放生自己,重新出發,愛自己多啲,總會搵到珍惜你嘅人!
我都係女人,我前夫嘅女人已經車輛轉,但對於我,佢已經係一個陌生人,唔會再傷害到我,共勉之!

今日覺得天會跌落嚟嘅事,十年八年後睇返覺得只係笑話一場
人生原是高山低谷咁起起落落有升有跌,你今日跌落低谷,加把勁努力行過去總會行上第二個高山!

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-19 11:18 PM 發表

我四年幾先真係放低,再無受波動情緒影響。  好奇妙。。係突然有一曰清楚自己放低左。

加油

引用:
原帖由 johnball 於 2021-9-20 12:35 AM 發表

我四年幾先真係放低,再無受波動情緒影響。  好奇妙。。係突然有一曰清楚自己放低左。
乜野方法,點樣突然間可以放低左?

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-9-20 03:02 AM 發表

乜野方法,點樣突然間可以放低左?
無用咩方法,隨着時間一點一滴過去,可能時晨到就覺悟。

引用:
原帖由 johnball 於 2021-9-20 03:28 AM 發表

無用咩方法,隨着時間一點一滴過去,可能時晨到就覺悟。
😂😂😆幾好

引用:
原帖由 hahachui 於 2021-9-19 11:09 PM 發表
原來老婆變心,個仔好細,試咗好耐救唔到😔
好灰
樓主,死唔係辦法。。點可以愛自己多D,活出自己先係辦法。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]