• 瀏覽: 27,454
  • 回覆: 19
  • 追帖: 8
+3
引用:
原帖由 hahachui 於 2021-9-19 02:24 PM 發表
日日一個住酒店,日日都想自殺,就快頂唔順
有,未到想自殺,但覺得生不如死

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:02 PM 發表

都係好奇,既然咁難受,點解要離婚?
個人睇法,離婚係一種解脫,放下一切重新出發。
離婚嘅決定唔容易,所以作出此決定前應已深思熟慮。
有時愛情同麵包,係真係要取捨,特別係個家庭已經唔只得2個人,我只係選擇左後者

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:06 PM 發表

選擇咗就放低以前嘅事,重新出發!加油!
如果放低到,根本已經唔會上呢個版,我諗樓主都係一樣,選擇左但放低唔到,唔知可以點

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:11 PM 發表

時間,比啲時間自己!
我以前都以為自己放唔低,始終三十幾年感情,但當有一刻突然發現世上有其他嘢比感情重要,就會放得低!加油!^^
我已經俾左2年時間自己,都同自己講過只要捱過左時間就放得低,但最近知道前夫已有新一任,就知道原來時間只係自欺欺人

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:22 PM 發表

每個人需要嘅時間都唔同,唔需要迫自己,總有一日會放低。
既然佢已經有第二個,咁就更加應該放生自己,重新出發,愛自己多啲,總會搵到珍惜你嘅人!
我都係女人,我前夫嘅女人已經車輛轉,但對於我,佢已經係一個陌生人,唔會再傷害到我,共勉之!
有d好奇其實你前夫年紀應該唔細,係keep得好?型男?定好有錢?點解仲可以有車輪轉既女人?三十幾年感情中間,係要玩既唔係都應該一早玩左?

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-20 08:12 AM 發表

中年男人高大有頭髮無肚腩,搵到錢咁囉,七、八年前佢出軌過一次,當時兩個孩子細,又因為愛佢所以原諒佢,可惜佢都係心野,或者出面太多誘惑啩,總之佢想做無腳嘅雀仔,我成全佢。
你成全佢係岩既,d人成人話出軌只有無同無限次,我覺得講得好岩,所以我一定做唔到你咁,有第一次出軌我諗我已經原諒唔到佢,就算當為小朋友勉強一齊,都永遠會疑神疑鬼同無安全感咁過日子

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 10:19 AM 發表

我都係exactly依個感覺 每日都好似若無其事咁返工 但做做吓野會無端端眼濕濕 明明就係好upset
係咪每日都覺得行屍走肉緊,不斷催眠自己要維持正常生活,例如工作,社交,仲迫自己要更充實,去做運動,去進修等等,但無論日頭點正常都好,一到夜晚特別係臨訓前,就好似毒癮發作咁,點都控制唔住…

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 02:12 PM 發表

多謝你建議 可惜性格問題我做唔到
我又係,比較執著,認定左好難放開

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-20 01:32 PM 發表

咁你同先生又係咩原因分開?
我諗我同佢都各自有唔岩既,亦有唔同既問題,真正導火線都係佢令我要係愛情同麵包做選擇,所以分開都係我提出既,換個角度其實我都抵死既…

引用:
原帖由 waterman0202 於 2021-9-21 06:37 AM 發表
去跑下步,relax
同意,運動係最正能量,係條街邊跑邊喊我都試過,不過最好夜晚,日頭真係嚇死人

引用:
原帖由 SCUBAMM 於 2021-9-21 11:05 AM 發表
男人多情而長情 女人專情而絕情
兩個物種,因此如果想長久,要包容下……
唔認同…多情但長情成件事好矛盾,女人都可以專情而長情

引用:
原帖由 maychan8882015 於 2021-9-23 10:09 PM 發表

唔知係咪我思想好傳統,我覺得離左後仲邊有男人會想同自己結,始終會介意我過去。
你有小朋友就要加油,為佢地生存,你仲有佢地。
咁可能我都傳統,我同你諗法一樣,我仲要有小朋友…所以預左孤獨終老

引用:
原帖由 maychan8882015 於 2021-9-23 07:51 PM 發表

我就無小朋友。如果你有小朋友,你要因為佢地更加堅強。我本身同佢plan生小朋友,最後plan個個月變離。我曾經諗,如果有個小朋友,起碼我多點寄託,仲可以捱落去因為佢地。
但我咩都無,有時諗成31歲先離,仲點信其他男人會愛自己。自己會諗唔開,但起娘家到又要每日正常咁,唔可以喊,驚影響家人。我覺得離婚,最大陰霾係比迫離婚,走唔出陰霾。但明知得自己先幫到自己,但自己心魔走唔出來,每一晚見到佢。有時 ...
千其唔好咁諗,應該慶幸你無小朋友,作為單親想同你講條路好難行…

引用:
原帖由 無助嘅羔羊 於 2021-9-23 10:42 PM 發表

大家努力共勉之
小朋友唔跟你?我都有預感我會孤獨終老
2個小朋友都跟我,所以我無可能會有下一個

引用:
原帖由 maychan8882015 於 2021-9-24 09:08 PM 發表

兩個小朋友會唔會好細過?仲要照顧佢地返唔到工?
2個都係小學,我有做野架,我提出分開之後差啦多一年佢先正式搬走,因為要等工人姐姐黎到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]