• 瀏覽: 24,414
  • 回覆: 282
  • 追帖: 8
但是話你等我講完先
其後有一個男仔
見到屍首
便掘咗個窿
安葬好
便離開
那人正是
與他同在的男人

熱賣及精選
希望樓主
明白接受面對
努力生存下去

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-19 10:52 PM 發表

有,未到想自殺,但覺得生不如死
我都係exactly依個感覺 每日都好似若無其事咁返工 但做做吓野會無端端眼濕濕 明明就係好upset

一個人又邊需要死?有時迫住同某啲人一齊先會死。去搵啲活動做下運動之類,用咗啲時間咪得。如果酒店有gym,是但用住先

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-20 08:12 AM 發表

中年男人高大有頭髮無肚腩,搵到錢咁囉,七、八年前佢出軌過一次,當時兩個孩子細,又因為愛佢所以原諒佢,可惜佢都係心野,或者出面太多誘惑啩,總之佢想做無腳嘅雀仔,我成全佢。
你成全佢係岩既,d人成人話出軌只有無同無限次,我覺得講得好岩,所以我一定做唔到你咁,有第一次出軌我諗我已經原諒唔到佢,就算當為小朋友勉強一齊,都永遠會疑神疑鬼同無安全感咁過日子

引用:
原帖由 hahachui 於 2021-9-19 02:24 PM 發表

日日一個住酒店,日日都想自殺,就快頂唔順
上網搵多個人一齊住

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 10:19 AM 發表

我都係exactly依個感覺 每日都好似若無其事咁返工 但做做吓野會無端端眼濕濕 明明就係好upset
係咪每日都覺得行屍走肉緊,不斷催眠自己要維持正常生活,例如工作,社交,仲迫自己要更充實,去做運動,去進修等等,但無論日頭點正常都好,一到夜晚特別係臨訓前,就好似毒癮發作咁,點都控制唔住…

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-20 10:57 AM 發表

你成全佢係岩既,d人成人話出軌只有無同無限次,我覺得講得好岩,所以我一定做唔到你咁,有第一次出軌我諗我已經原諒唔到佢,就算當為小朋友勉強一齊,都永遠會疑神疑鬼同無安全感咁過日子
咁你同先生又係咩原因分開?

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-20 12:55 PM 發表

係咪每日都覺得行屍走肉緊,不斷催眠自己要維持正常生活,例如工作,社交,仲迫自己要更充實,去做運動,去進修等等,但無論日頭點正常都好,一到夜晚特別係臨訓前,就好似毒癮發作咁,點都控制唔住…
我連日頭都唔算好正常 會突然好掛住佢要背住同事抹眼淚 夜晚喊的時間更多有時真係喊到失聲 其實我知道我已經好幸運還有工作 但心底真係太痛開心唔到

引用:
原帖由 hahachui 於 2021-9-19 02:24 PM 發表

日日一個住酒店,日日都想自殺,就快頂唔順
離婚之嘛搞到自殺?真係.....

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 13:39 發表

我連日頭都唔算好正常 會突然好掛住佢要背住同事抹眼淚 夜晚喊的時間更多有時真係喊到失聲 其實我知道我已經好幸運還有工作 但心底真係太痛開心唔到
搵過另一個,你就會容易啲忘記佢

引用:
原帖由 3882 於 2021-9-20 01:49 PM 發表

搵過另一個,你就會容易啲忘記佢
多謝你建議 可惜性格問題我做唔到

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 14:12 發表

多謝你建議 可惜性格問題我做唔到
性格係好難變嘅!咁你唯有搵另一啲嘢作為精神寄託

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:02 PM 發表

都係好奇,既然咁難受,點解要離婚?
個人睇法,離婚係一種解脫,放下一切重新出發。
離婚嘅決定唔容易,所以作出此決定前應已深思熟慮。
有些人是被離婚被放棄

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-9-20 10:19 AM 發表

重沒睇得透。。沒能放得低。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]