• 瀏覽: 24,415
  • 回覆: 282
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 sikling135 於 2021-9-20 12:30 AM 發表

今日覺得天會跌落嚟嘅事,十年八年後睇返覺得只係笑話一場
人生原是高山低谷咁起起落落有升有跌,你今日跌落低谷,加把勁努力行過去總會行上第二個高山!
😀x2

熱賣及精選
引用:
原帖由 夜熱情的裙 於 2021-9-19 08:15 PM 發表

講出來 會舒服d
x2

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-9-20 03:30 AM 發表

😂😂😆幾好
都係,終於都捱過去。
不過今次離婚,對我往後都好大影響,這段期間收埋自己,心理/分析/預判/大局觀同積極性 都消沉晒 耐唔敢講,相信五年內必有相應既因果出現。 不過點都好,起碼捱過眼前依一關先,日後既再作打算及步署吧。

引用:
原帖由 嗜血的鱷魚 於 2021-9-19 09:29 PM 發表

你有D錢,
重新出發再搵個!
yes..再揾過,但就千奇5好再行入婚姻。。5好再生BB。。。快活自在地過。。。

引用:
原帖由 johnball 於 2021-9-20 03:41 AM 發表

都係,終於都捱過去。
不過今次離婚,對我往後都好大影響,這段期間收埋自己,心理/分析/預判/大局觀同積極性 都消沉晒 耐唔敢講,相信五年內必有相應既因果出現。 不過點都好,起碼捱過眼前依一關先,日後既再作打算及步署吧。
明白,都話錢債易還,情債難還。。你要恭喜自己可以突然之間放低咗D情感折磨。。唔係好多人做得到。。。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-19 08:48 PM 發表

12692178 12692180
正!

引用:
原帖由 johnball 於 2021-9-20 03:41 AM 發表

都係,終於都捱過去。
乜嘢係相信係5年之內有相應嘅因果出現。。。?

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-9-20 03:52 AM 發表

乜嘢係相信係5年之內有相應嘅因果出現。。。?
由於依四年多都收埋自己居多,靜靜地控制情緒,基本上都無進步,在無進步的情況下,相信好多野都會流失,包括事業上,朋友密切度等等。。。等等
再簡單講就係依段時間無付出,無去向前行,所以相信在不久,就會反映出黎。

睇黎,呢段情確實對你打擊好大吓。。。。

搵專業人士幫吓手

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-19 11:22 PM 發表

每個人需要嘅時間都唔同,唔需要迫自己,總有一日會放低。
既然佢已經有第二個,咁就更加應該放生自己,重新出發,愛自己多啲,總會搵到珍惜你嘅人!
我都係女人,我前夫嘅女人已經車輛轉,但對於我,佢已經係一個陌生人,唔會再傷害到我,共勉之!
有d好奇其實你前夫年紀應該唔細,係keep得好?型男?定好有錢?點解仲可以有車輪轉既女人?三十幾年感情中間,係要玩既唔係都應該一早玩左?

引用:
原帖由 arashiwinds 於 2021-9-20 07:45 AM 發表

有d好奇其實你前夫年紀應該唔細,係keep得好?型男?定好有錢?點解仲可以有車輪轉既女人?三十幾年感情中間,係要玩既唔係都應該一早玩左?
中年男人高大有頭髮無肚腩,搵到錢咁囉,七、八年前佢出軌過一次,當時兩個孩子細,又因為愛佢所以原諒佢,可惜佢都係心野,或者出面太多誘惑啩,總之佢想做無腳嘅雀仔,我成全佢。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2021-9-19 06:24 PM 發表

你唔想一個人嘅,咪追返佢囉,唔使死嘅。
去勾已婚的男人,大家偷食好刺激㗎,會上癮,一日應酬三幾個,好快又過一日,到時你實唔想死。

引用:
原帖由 hahachui 於 2021-9-19 11:09 PM 發表

原來老婆變心,個仔好細,試咗好耐救唔到😔
好灰
曾經聽過一個故仔
話說有日,
崖邊一個男生想跳崖,
隨後有一大師將至,
問為何自尋短見
女朋友離我而去嫁給第二個
大師便入定想了解他們的前因,
原來此情侶在戰亂時已經相識,
由於當時兵荒馬亂,
男生慌然逃亡,