• 瀏覽: 7,601
  • 回覆: 48
話說原本今年中秋節係去我媽媽嗰邊食飯,因為上一年去咗奶奶度食飯,同老公講好咗一人一年(好公平)

點知今年奶奶唔知做咩事,日日WhatsApp我老公話個心唔舒服,想見下我哋
咁我老公同我梗係即刻返去睇吓佢,佢就話依度痛啊嗰度痛,成餐飯就係係咁話自己好痛好痛,到最後就話今年中秋都想同我哋一齊食飯,大家團聚一下
咁我梗係唔肯啦,就同佢講下星期六可以嚟你依度食,但今年中秋約定好去我阿媽嗰邊食
之後成餐飯都喺佢黑面之下食完
佢第二日就開始不停WhatsApp我老公,係咁話好想見下我哋呀點啊點啊

大佬啊,講吓道理得唔得啊,明明約定好今年係去我度食㗎嘛,家陣我阿媽唔係阿媽咩

一個食午餐一個食晚餐囉

我叔仔那時就他返我老爺奶奶家食,他老婆就返外家食,兩邊都不得罪,但仔女就跟老豆返去亞爺家,因他們和亞爺一個姓氏。

引用:
原帖由 一點兩點 於 2021-9-17 04:46 PM 發表

話說原本今年中秋節係去我媽媽嗰邊食飯,因為上一年去咗奶奶度食飯,同老公講好咗一人一年(好公平)

點知今年奶奶唔知做咩事,日日WhatsApp我老公話個心唔舒服,想見下我哋
咁我老公同我梗係即刻返去睇吓佢,佢就話依度痛啊嗰度痛,成餐飯就係係咁話自己好痛好痛,到最後就話今年中秋都想同我哋一齊食飯,大家團聚一下
咁我梗係唔肯啦,就同佢講下星期六可以嚟你依 ...
去就去,唔去就算,如果可以相就到嘅話就去囉,你將來都會年老...........講完

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-18 02:11 PM 發表

去就去,唔去就算,如果可以相就到嘅話就去囉,你將來都會年老...........講完
你D仇恨根咁重包年老冇人陪

咪就下奶奶囉,冇問題喎

引用:
原帖由 一點兩點 於 2021-9-17 04:46 PM 發表

好簡單,佢既然成日話呢度唔舒服果度痛,就同佢講,帶佢入醫院做身體檢查,咁佢就冇聲出㗎喇

各自返自己老母度食囉, 團聚係同自己家人, 你只係新抱, 唔係女

引用:

簡單book張大枱一齊食

引用:

阿嫲年紀大了,過節陣,都想孩子喺身邊,多陪陪吧,畢竟喺一起嘅時間也唔多,你講呢樓主。

當初講好左一人一年就唔會就佢,除非佢真係個頭近

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-9-18 11:04 PM 發表

好簡單,佢既然成日話呢度唔舒服果度痛,就同佢講,帶佢入醫院做身體檢查,咁佢就冇聲出㗎喇
直接去老人院有人照顧啦

引用:
原帖由 向楓 於 2021-9-20 02:35 PM 發表

簡單book張大枱一齊食
Exactly. 

引用:
原帖由 古懷舊的核心 於 2021-9-20 09:10 PM 發表

當初講好左一人一年就唔會就佢,除非佢真係個頭近
問題係 你即係搞9老公

咁咪兩家一齊食囉! 親家咁耐冇見 可以聚下

引用:
原帖由 藍色海岸線 於 2021-9-20 01:47 PM 發表

各自返自己老母度食囉, 團聚係同自己家人, 你只係新抱, 唔係女
無錯啦,反正奶奶係想同自己個仔食

主題標籤 #中秋節
提示:支持鍵盤翻頁左 右