• 瀏覽: 11,367
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 Feeleton 於 2021-9-17 12:02 PM 發表

前日有新iphone發佈會,個日收工就問家中兩老洗唔洗換電話要既話想買邊部我買比佢地
阿媽話佢想買Pro Max個部,我話:你隻手咁細隻會唔會拎得好辛苦?
阿媽答我:大機啲字可以放大啲呀嘛!
老豆聽完忍唔住笑左出聲,我就話:啲字既大細係關個設定事,唔關部機有幾大事…
阿媽聽完好似都係唔明咁樣繼續話:我覺得都係部電話大啲咁啲字咪可以再放大啲囉
結果我解釋左4個字又用幾部電話即場示範比佢睇先 ...
大mon咪唔駛下下放大嚟睇囉!白痴

熱賣及精選
老人家嘛

連放大都唔識, 手機白痴用邊部都一樣啦,求其買部小米平靚正咪得,駛唔駛浪費成萬蚊買PRO MAX

引用:
原帖由 Feeleton 於 2021-9-17 12:02 PM 發表

前日有新iphone發佈會,個日收工就問家中兩老洗唔洗換電話要既話想買邊部我買比佢地
阿媽話佢想買Pro Max個部,我話:你隻手咁細隻會唔會拎得好辛苦?
老豆聽完忍唔住笑左出聲,我就話:啲字既大細係關個設定事,唔關部機有幾大事…
阿媽聽完好似都係唔明咁樣繼續話:我覺得都係部電話大啲咁啲字咪可以再放大啲囉
你細個父母要教幾多年你才可以自 學,依家只係20分就出帖公審父母?🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-9-20 11:09 AM 發表

你細個父母要教幾多年你才可以自 學,依家只係20分就出帖公審父母?🤔🤔
同意 而家d後生覺得自己好醒 父母係廢老 乜都唔識少少事就出post恥笑自己父母 咁能多蠢㗎手機都唔識用 又唔諗下細細個父母教你照顧你幾多年
不過 手機大小真係睇片打機都唔同d喎

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-9-20 12:02 PM 發表

同意 而家d後生覺得自己好醒 父母係廢老 乜都唔識少少事就出post恥笑自己父母 咁能多蠢㗎手機都唔識用 又唔諗下細細個父母教你照顧你幾多年
要關愛🙏🙏

你直接比現金老人家啦
佢買乜都得

引用:

虎父冇犬子

忍唔住笑出聲

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-9-20 12:02 PM 發表

邊隻字話比你知我話緊父母係廢老?

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-9-17 12:59 PM 發表

係你解釋得唔好先要解釋4個字姐
用四個字       信者得救

關咩男女事姐,唔好性別歧視啦!
你年紀唔細,你父母年紀好大?
如果5,60歲,好多都識用智能電話,都出左10幾年

照你咁講設定就可以放大啲字買部mini都得啦, 又要懶係民主又擺上網公審

引用:

似乎係你解釋錯咗。
冇錯預設字體大細係一樣,
但係機大啲當然可以將啲字放大啲。
況且老人家有老花,的確要部大啲嘅機。
(話唔定你老豆係笑你阿媽老花)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]