• 瀏覽: 10,705
  • 回覆: 61
  • 追帖: 2
真係冇乜,我咁耐以嚟都冇遇過,個個出軌當食生菜,真心唔明點解唔可以分開先做呢? 成日都話愛情無分對錯係你自己嘅事 ,但可以畀返個選擇權另一半嗎?被騙嘅人感覺唔會好受掛?

引用:
原帖由 feelsosad 於 2021-9-19 01:38 PM 發表
真係冇乜,我咁耐以嚟都冇遇過,個個出軌當食生菜,真心唔明點解唔可以分開先做呢? 成日都話愛情無分對錯係你自己嘅事 ,但可以畀返個選擇權另一半嗎?被騙嘅人感覺唔會好受掛?
被騙超唔好受。我晚晚失眠。仲要我對佢好好,做乜都以佢行先。

生活越難,道德越低

咁妳希望佢對妳點?

引用:
原帖由 thinking2014 於 2021-9-19 11:51 AM 發表

自己背叛就話開心就好,無需理會道德
若被人背叛係咪又真係會講開心就好?

你另一半覺得要帶埋返屋企,係你面前做先開心,你又會唔會話開心就好,爽皮嘅嘢,無道唔道德?
我唔介意玩換妻,或者四人大戰 😋
#ballheader

引用:
原帖由 ballheader1977 於 2021-9-19 10:01 PM 發表

我唔介意玩換妻,或者四人大戰 😋
#ballheader
咁你同禽獸無異,抵你贏。其禽獸係唔洗結婚,無話道唔道德,所以亦無話換唔換妻
你都可以話比樓主知依家的確有人無道德。

引用:
原帖由 lirabbit 於 2021-9-15 10:23 PM 發表
是但求其愛

引用:
原帖由 thinking2014 於 2021-9-20 01:18 AM 發表

咁你同禽獸無異,抵你贏。其禽獸係唔洗結婚,無話道唔道德,所以亦無話換唔換妻
你都可以話比樓主知依家的確有人無道德。
如果四人樂意大戰
我覺得同道德關係不大
是玩樂的一種
背叛或因金錢而戰才不道德

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-9-20 08:33 AM 發表

如果四人樂意大戰
我覺得同道德關係不大
是玩樂的一種
背叛或因金錢而戰才不道德
太複雜啦。

引用:
原帖由 lirabbit 於 2021-9-15 10:53 PM 發表

人生短短幾十年好快走完,會唔會想有好嘢俾人哋懷念
做乜咁睇唔開想人懷念你

引用:
原帖由 lirabbit 於 2021-9-20 08:45 發表

太複雜啦。
真係接受唔到四人大戰咁開放

# 15
好少人有,以前家教通常家家都會做,生活細節要幫屋企手,做人要有道義,遵守法律,對自己行為負責任,拍拖前題係為組織家庭。
宜家一句“認真就輸了”,令大部份人都變得不負責任,但係又要賺到盡,感情上金錢事業都如強盜般,所以樓主嘅失望我係了解嘅。
........................................
唔知樓主所言嘅道德觀念,係指乜
1.面對婚後生活,不得拋妻棄子
(香港人好醜連所謂作曲填詞音樂家都做得出)
2.面對情愛,離婚騙婚
3.為財爭產
4.背棄老婆外攪小三

道德值幾多銀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]