• 瀏覽: 10,704
  • 回覆: 61
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 現代足球 於 2021-9-16 07:47 AM 發表

好少人有,以前家教通常家家都會做,生活細節要幫屋企手,做人要有道義,遵守法律,對自己行為負責任,拍拖前題係為組織家庭。

宜家一句“認真就輸了”,令大部份人都變得不負責任,但係又要賺到盡,感情上金錢事業都如強盜般,所以樓主嘅失望我係了解嘅。
酒,色,財,氣,男人

引用:
原帖由 lirabbit 於 2021-9-15 10:23 PM 發表
譚道德

引用:
原帖由 lirabbit 於 2021-9-15 10:23 PM 發表
up乜

何謂道德觀念先?

引用:
I have, integrity and loyalty

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2021-9-16 10:04 AM 發表
何謂道德觀念先?
最簡單嚟講 , 公道
而家社會個個唔想付出最好零責任只想不勞而獲 , 工作讀書家庭愛情如是 , 眼見大部份人都係咁

其實呢D問題一路都有同多,只係現在資訊爆炸時代多左好多討論。

呢個的確係問題,結婚生仔 真係要好小心揀人,男女都好,揀錯人真係好大獲

而且有冇道德 會唔會出軌,真係冇樣睇,好好先生,教徒 都可以出事。
就算好有道德,都可以因為冇左愛,合
符道德地離婚,自己覺得相處技巧重要啲。

引用:
仗義每是屠狗輩🤣🤣🤣🤣

滿足慾望

引用:
人生苦短 開心就好
PS 我有婚外情,但我覺得無話道唔道德。
#ballheader

婚外情,其實仲煩,1個都嫌多

真係少

引用:
原帖由 john1979 於 2021-9-16 11:52 AM 發表
呢個的確係問題,結婚生仔 真係要好小心揀人,男女都好,揀錯人真係好大獲

而且有冇道德 會唔會出軌,真係冇樣睇,好好先生,教徒 都可以出事。
就算好有道德,都可以因為冇左愛,合
符道德地離婚,自己覺得相處技巧重要啲。
生.老.病.死 大部份人生必經過階段(可以話係人生大事).
誰可看透自己人生
尼個月(生活平淡中)🤔好似睇到😣…(睇透咗)可能離去日子不遠囉!
你會點安排呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]