• 瀏覽: 8,280
  • 回覆: 89
  • 追帖: 3
之前咪話用交友App識左個女仔比佢好似查家宅咁查我,比阿媽知道左我失敗左之後佢就話要介紹比我識
個女仔係佢識左幾廿年好姊妹個女,其實由細到大知大家係邊個叫咩名但係我地從來都冇見過
我就覺得依家咩年代呀,仲要玩埋呢啲介紹黎介紹去好似相睇咁老套

有日阿媽出左去搵個朋友食晏咁岩係我公司附近,阿媽就打電話黎叫埋我去食
去到先發現個女仔都係到,場面真係極度尷尬…
阿媽開場白又係話:呢個我個仔呀,佢就冇鬼用啦,單身左幾年都仲未搵到個女朋友
伯友又話:我個女都唔見得好呀,拍左拖3年先比人飛
呢啲野就唔好講啦,你講完唔尷尬 尷尬既就係人地呀…
拿拿聲食完飯就走啦,不過出於禮貌餐飯都係我埋單,唔會叫阿媽比錢更加唔好意思叫對方比錢

去到個晚就見到個女仔係whatsapp到Hi我,開頭以為係騙案咪諗住同佢玩下囉
初頭都係問下佢係做咩架食左飯未呀
佢講講下就話:今日晏晝餐飯不如我比返一半錢你呀,第一次食飯就要你比晒我都唔係咁好意思
我先知好似瀨左野,以為係騙案仲搞到我係咁問佢野好似好關心佢咁,好驚佢會唔會覺得我對佢有意思
我知道左之後就即刻唔敢咁快覆佢,始終個日都係第一次見都唔係咁好意思搞到我好似變態佬咁問佢咁多野,話晒我地連朋友都未係咁進取驚嚇親人
之後斷斷續續都會覆下佢但係都好好表面既野,好似講下今日食左未,同埋佢之後都有加我FB

黎緊中秋,每年屋企都慣左要去啲親戚朋友一齊黎屋企附近燒野食先開心
點知阿媽話叫我約埋個女仔同埋佢屋企人中秋個日一齊黎燒野食…
我應唔應該約佢好?我地都係見左一次咁大把仲要中間時間我地就算有whatsapp每日都講唔夠10句野
就算約佢應該要點樣開口好?冇理由一黎就問人地中秋要唔要成家黎我地到燒野食架…
大家可唔可以救下我

熱賣及精選
引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-9-15 04:16 PM 發表

之前咪話用交友App識左個女仔比佢好似查家宅咁查我,比阿媽知道左我失敗左之後佢就話要介紹比我識
個女仔係佢識左幾廿年好姊妹個女,其實由細到大知大家係邊個叫咩名但係我地從來都冇見過
我就覺得依家咩年代呀,仲要玩埋呢啲介紹黎介紹去好似相睇咁老套

有日阿媽出左去搵個朋友食晏咁岩係我公司附近,阿媽就打電話黎叫埋我去食
阿媽開場白又係話:呢個我個仔呀 ...
中秋可以
一起賞胸月,股月
咬月,乃月

失業, 失落, 失禁, 失敗, 失控, 失貞
失精, 失明, 失蹤, 失戀, 失眠, 失聰
我喜歡你 請你跟我交往?

你有意思咪約人囉, 做男人係要主動啦

中秋一大班人BBQ開心下, 又唔係叫你約佢單獨約會, 唔明有咩咁難開口, 講真上次"相睇", 你估個女仔唔知咩事咩

即是你冇感覺啦

想溝人就單刀值入人地5係儍架第一次見就知乜事啦對人冇意就5好約

直接約去爆房先知大家深淺長短!

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-9-15 04:16 PM 發表

阿媽開場白又係話:呢個我個仔呀 ...
一次生兩次熟三次唔怕伏

睇下佢老母肥唔肥先

樓主無春

不要美金,只愛黃金 !!
咁大個人溝女都要呀媽幫,醜唔醜呀你
群腳仔

約佢食飯,交個朋友囉

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2021-9-15 04:37 PM 發表

你有意思咪約人囉, 做男人係要主動啦

中秋一大班人BBQ開心下, 又唔係叫你約佢單獨約會, 唔明有咩咁難開口, 講真上次"相睇", 你估個女仔唔知咩事咩
其實見都係見左一次,坦白講個外型真係完全唔係我個type但係佢性格個啲初步都覺得幾好
唔想開口約完佢隔一排又話對人地冇feel淨係同佢做朋友又好似玩佢咁
最煩係兩個老母都識呀嘛…

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2021-9-15 04:40 PM 發表

即是你冇感覺啦
見得一次可以有咩感覺呀

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-9-15 04:47 PM 發表

想溝人就單刀值入人地5係儍架第一次見就知乜事啦對人冇意就5好約
見得一次真係好難知有冇意思,始終都係岩岩知人地叫咩名咋

主題標籤 #中秋節
提示:支持鍵盤翻頁左 右