• 瀏覽: 12,685
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1
星期六日同某個朋友去xx紗廠行街,咁入面有好多鋪頭,其中一間係賣二手衫,開頭都唔知,入到去睇d款同介紹先知係賣二手衫。

我覺得冇咩所謂,反正望落去幾新正,同埋價錢又平,又環保,以前未買過,呢次都係第一次買。但呢位朋友就好反感,本身佢都一齊睇,但知道係二手衫之後就係咁催我走,又話唔乾淨,款又舊。我最嬲係佢嗰句:你有冇窮到要買二手衫呀?佢講呢句時咁啱隔離有個情侶睇緊衫,個女仔聽到望咗過嚟,我真係好想搵洞捐,被個朋友咁樣講自己。本身開開心心去行街,搞到不歡而散,我都算睇睇到佢另一面,講野咁難聽!!!!!!

熱賣及精選
買件新衫小心d着幾年。
米又係環保。

你想搵窿捐係因為佢無講錯

每個人對不同種類的二手貨的觀感與價值觀都不同,他只是說出他的觀感,只是語氣重了,其實佢的目的是想盡快離開。至於他所說的話,不想評論。

你可回番佢一句,你買新衫都唔覺你點有錢囉?

回:你夠二手啦我咪一樣同你做Frd

引用:
原帖由 二話不銳 於 2021-9-15 12:52 PM 發表

買件新衫小心d着幾年。
米又係環保。
大把牌子 過咗便不會 再出新的⋯

唔洗理人點睇,最緊要自己開心

買賣二手衫有乜問題? 一個願買, 一個願賣.
買二手樓比一手樓平啲, 又會唔會比人笑?

引用:
原帖由 屙屎唔該壓水花 於 2021-9-15 12:33 PM 發表

星期六日同某個朋友去xx紗廠行街,咁入面有好多鋪頭,其中一間係賣二手衫,開頭都唔知,入到去睇d款同介紹先知係賣二手衫。

我覺得冇咩所謂,反正望落去幾新正,同埋價錢又平,又環保,以前未買過,呢次都係第一次買。但呢位朋友就好反感,本身佢都一齊睇,但知道係二手衫之後就係咁催我走,又話唔乾淨,款又舊。我最嬲係佢嗰句:你有冇窮到要買二手衫呀?佢講呢句時咁啱隔離有個情侶睇緊衫,個女仔聽到望咗過嚟,我真係 ...
窮到要買二手衫?? 你應該串佢: 二手衫價錢隨時貴過你人工!

如果係二手BALENCIAGA, CHANEL, DIOR, GUCCI, HERMES, LOEWE, LOUIS VUITTON, SAINT LAURENT吾怕買,仲要買多d添

引用:
原帖由 屙屎唔該壓水花 於 2021-9-15 12:33 PM 發表

我覺得冇咩所謂,反正望落去幾新正,同埋價錢又平,又環保,以前未買過,呢次都係第一次買。但呢位朋友就好反感,本身佢都一齊睇,但知道係二手衫之後就係咁催我走,又話唔乾淨,款又舊。我最嬲係佢嗰句:你有冇窮到要買二手衫呀?佢講呢句時咁啱隔離有個情侶睇緊衫,個女仔聽到望咗過嚟,我真係 ...
我成日買二手名牌衫。
我覺得您朋友只係唔同消費喜好同思想唧,算啦

引用:

朋友都冇得做

各有各喜好姐唔好勞氣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]