• 瀏覽: 1,439
  • 回覆: 15
如何可以放下對媽媽的掛念。
謝謝。

用時間

多謝。

提示: 違規內容已被屏蔽
其實也沒必要 "放下對媽媽的掛念"的,媽媽養你育你,陪伴多年,多少的愛多少的感情,多少的回憶,走了(這我估啫),對媽媽掛念很正常,我甚至說很應當,只要勿要讓這掛念過於情緒化,甚至到了影響正常心理健康的程度,掛念媽媽沒甚麼不妥,沒必要急於 "放下對媽媽的掛念",好好過好你的日子罷,這正是你媽媽所想見的。

只可平靜,記憶好難放下,唯有面對接受。

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-9-15 07:37 AM 發表

用時間
你係唔係用時間沖淡懷念以前成日虐待你嘅老豆 ? work 嗎 ?

準時返工唔該

引用:
原帖由 公司勤力的員工 於 2021-9-15 03:15 AM 發表

謝謝。
要掛就掛,美好回億夠治逾

引用:
原帖由 呀豹 於 2021-9-15 06:22 PM 發表

其實也沒必要 "放下對媽媽的掛念"的,媽媽養你育你,陪伴多年,多少的愛多少的感情,多少的回憶,走了(這我估啫),對媽媽掛念很正常,我甚至說很應當,只要勿要讓這掛念過於情緒化,甚至到了影響正常心理健康的程度,掛念媽媽沒甚麼不妥,沒必要急於 "放下對媽媽的掛念",好好過好你的日子罷,這正是你媽媽所想見的。
冇走。入咗老人院。但我真係好掛住。。

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-15 11:10 PM 發表

你係唔係用時間沖淡懷念以前成日虐待你嘅老豆 ? work 嗎 ?
你老豆以前虐待你?放下。

引用:
原帖由 公司勤力的員工 於 2021-9-17 08:01 AM 發表

先sorry我估錯先。
咁更加冇咩唔妥呀,更冇必要 "放下" 這個掛念呀,可以的話,多去探吓佢罷,老人院好悶吓的。

引用:
原帖由 公司勤力的員工 於 2021-9-15 03:15 AM 發表

謝謝。
多抽時間,去睇望下老老母,比乜都重要。

引用:
原帖由 公司勤力的員工 於 2021-9-17 08:01 AM 發表

多d去探佢,陪下佢傾計

引用:
原帖由 公司勤力的員工 於 2021-9-17 08:02 AM 發表

你老豆以前虐待你?放下。
not me

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]