• 瀏覽: 6,984
  • 回覆: 107
引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:01 PM 發表

夠嘅定義,個個睇法不同,但中年人,講愛情呢?後生圈嘅世界入唔到,傾都傾唔到愛情,老嘅,現實多。真愛係,學生時代,到二十八歲前,有科學根據,自己上網睇。你自問是否這情況?
算啦 你依種凡夫俗子 係唔會明我哋呢種人嘅心態
你依種人著重物質
係吾會明白感性嘅人
所以大家吾同路不用拗

熱賣及精選
引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:01 PM 發表

夠嘅定義,個個睇法不同,但中年人,講愛情呢?後生圈嘅世界入唔到,傾都傾唔到愛情,老嘅,現實多。真愛係,學生時代,到二十八歲前,有科學根據,自己上網睇。你自問是否這情況?
咪同我講依代後生圈
佢個d叫愛嗎
叫濫交

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-14 02:08 PM 發表

算啦 你依種凡夫俗子 係唔會明我哋呢種人嘅心態
你依種人著重物質
係吾會明白感性嘅人
所以大家吾同路不用拗
咁又係,我舅父五十五歲再婚,娶咗個女人,細幾年,有三個女同住,我舅父結婚又搬埋去,拍拖時,舅父乜都肯制,錢不在話下,曾經失業,攪到分手,好彩我舅父肯死做,揾到工,有錢俾,就有婚結。婚後更買車,接人哋三個女出出入入,但三個女見真爸爸,就真愛,真開心。我舅父錢交上,家中洗廁所都做埋,無時停,但我舅父話係真愛。我唔識欣賞。嗰啲人話係咪係。老來戶口一場空。所謂嘅親人,只不過係中年過客,如果這是情,盡去

風吹雞蛋殼

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:20 PM 發表

咁又係,我舅父五十五歲再婚,娶咗個女人,細幾年,有三個女同住,我舅父結婚又搬埋去,拍拖時,舅父乜都肯制,錢不在話下,曾經失業,攪到分手,好彩我舅父肯死做,揾到工,有錢俾,就有婚結。婚後更買車,接人哋三個女出出入入,但三個女見真爸爸,就真愛,真開心。我舅父錢交上,家中洗廁所都做埋,無時停,但我舅父話係真愛。我唔識欣賞。嗰啲人話係咪係。老來戶口一場空。所謂嘅親人,只不過係中年過客,如果這是情,盡去
用錢買愛情係同等交易
愛情好奇妙
如果重物質嘅人係永遠得吾愛情嘅奧妙

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-14 02:23 PM 發表

用錢買愛情係同等交易
愛情好奇妙
如果重物質嘅人係永遠得吾愛情嘅奧妙
哦!你盡力啦,借問成功過未?或有啲微目?

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:24 PM 發表

就好似我比錢找性工作者有分別嗎
都係比錢交換

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-14 02:27 PM 發表

就好似我比錢找性工作者有分別嗎
都係比錢交換
我講緊你找尋真愛情況?

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:28 PM 發表

我講緊你找尋真愛情況?
咪講左無人要,哈哈

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:24 PM 發表

我每段愛情故事都轟轟烈烈
😎😎可惜,天意弄人

追求愛情男女都是傻
往往受傷都是自己

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-14 02:30 PM 發表

咪講左無人要,哈哈
人生,就係上天,俾你一杯水,只會越飲越少,直至飲完,人生就玩完,點分配杯水,可以慢慢飲,多留世界,自己嘅保養身體,食物,壓力,人到中年,唔通再上到特首咩?係咪應該計劃其他事情,如身體!食物?有冇足夠運動?唔係勞動。

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-14 02:35 PM 發表

追求愛情男女都是傻
往往受傷都是自己
所以理性同重物質嘅人吾會明白
明知係無回頭路還是等落去

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-14 02:33 PM 發表

我每段愛情故事都轟轟烈烈
😎😎可惜,天意弄人
天意!咁咪認命,有過程回憶咪好囉!何必煩惱?

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 02:35 PM 發表

人生,就係上天,俾你一杯水,只會越飲越少,直至飲完,人生就玩完,點分配杯水,可以慢慢飲,多留世界,自己嘅保養身體,食物,壓力,人到中年,唔通再上到特首咩?係咪應該計劃其他事情,如身體!食物?有冇足夠運動?唔係勞動。
你說重
我樣樣都無都動力
只有愛情魔力給到我動力去做
所以你明白愛情魔力幾偉大
要不要我分享你知
不過睇你同我差不多年代
哈哈
你咁得閒同老野吹水
吾洗做嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]