• 瀏覽: 11,599
  • 回覆: 114
引用:
原帖由 核心貴重的白襪 於 2021-9-12 12:26 PM 發表

冇朋友阿哥都係月光族仲爭人錢 佢屋企人都唔想佢結婚害咗人哋個女
月光族先係正常,錢係用嚟洗,唔係用嚟儲

熱賣及精選
引用:
原帖由 Blue豬 於 2021-9-12 09:21 PM 發表

對自己將來老咗負責係正路, 付託畀仔女絕對是自私。
為自己未來養老人,做好準備,千萬不要生兒育女,無仔女,自己唔洗付託,係最大贏家

引用:
原帖由 Blue豬 於 2021-9-12 10:04 PM 發表

呢的要睇人!要養兒防老個班人唔見得會有投資放幾多資源落仔女身上。
既然都放資源,唔生最好,放曬自己身上面,真心講,係財務自己嘅

引用:
原帖由 Blue豬 於 2021-9-13 10:42 AM 發表

自己生活自己負責是好事,日日諗住仔女貪自己,記得唔好比佢知你話佢貪您,依加新一代有的本事,唔好諗住佢會要您,好多因為父母日日話自己貪佢走咗去,叫您自己慢慢洗晒去。
咁就更好生,浪費幾多米飯,其實好簡單,唔生個世界真係好好多

引用:
原帖由 Blue豬 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

時代唔同,不能拿我們舊使比較就話的後生無用,其實依加講緊千萬樓,後生仔畢業打工的話真係無咩可能有首期。
我舊一輩都係食正條水先可以大大聲講話靠自己。
老一代食正條水,新一代食便大

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-9-14 12:23 AM 發表

咁就更好生,浪費幾多米飯,其實好簡單,唔生個世界真係好好多
人各有志, 有些喜歡生小孩。

引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-9-14 12:16 AM 發表

月光族先係正常,錢係用嚟洗,唔係用嚟儲
都要儲D錢以備不時不需。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-9-14 12:27 AM 發表

人各有志, 有些喜歡生小孩。
喜歡係天下無敵嘅,一句喜歡,害死好多人,不過都唔關我事,最緊要與我無關

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-9-14 12:29 AM 發表

都要儲D錢以備不時不需。
只係當買個保險,入咗醫院,做唔到嘢
但係有幾少何會入醫院?

引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-9-14 12:31 AM 發表

只係當買個保險,入咗醫院,做唔到嘢
但係有幾少何會入醫院?
將來的事冇人知。做人有兩手準備好D。

今時今日,精神病人先係正常,至少佢哋冇機心,唔會害人

我見唔少養大,返轉頭呃埋棺材本。

引用:
原帖由 Blue豬 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

時代唔同,不能拿我們舊使比較就話的後生無用,其實依加講緊千萬樓,後生仔畢業打工的話真係無咩可能有首期。
我舊一輩都係食正條水先可以大大聲講話靠自己。
聽大啲嘅人講,佢哋只有幾百蚊一個月

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-9-12 05:02 PM 發表

最憎養兒防老思想 根本就十分自私 想縛死兒女的將來幸福
無錯 廢老窮鬼生人出來無錢培育,仲想子女成為佢提款機

養老必先防兒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]