• 瀏覽: 37,335
  • 回覆: 189
  • 追帖: 4
我最近發現如果個日淨係見男朋友既話我就唔多想化妝
平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好啦, 你又唔係無見過我無化妝....
我知佢無講出口話我成個男人咁, 但又真係.... 我睇返D相, 我同佢去玩, 真係T-shirt,牛仔褲再加有時帶埋cap帽...
又真係無乜女人味...

其實男人真係會咁介意咩, 如果佢帶我去迪士尼我一定會著返少女甜美感多啲啲...
如果我知我地去高級D既地方, 都會打扮返. 但平時去屋企樓下超市, 行下商場, 求其D都唔係好過份啦...
係咪依家厭棄我..... 講真有D hurt,,,,

大家可唔可以比D意見我, 係咪真係聽聽話話, 化妝著好D去超市....
嗚...........癡線架

熱賣及精選
你素顏好樣衰咩😂

咁佢出到聲⋯⋯ 你咪化返一排⋯⋯
比佢開心下,氹返佢先囉⋯⋯

依家啲女仔化妝唔化妝差太為左將來幸福你化多兩日當返工算啦 想唔想嫁得出呀 妹妹

引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 07:50 PM 發表

平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好 ...
唔化妝就唔似女人?
咩logic黎🤣

引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 07:50 PM 發表

呢個係我既想法....

我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好 ...
有相有真相,無相點了解?

引用:

呢個係我既想法....

我反而鍾意女仔素顔樣…化咗粧錫落去都成口粉啦!

引用:

呢個係我既想法....

我反而鍾意女仔素顔樣…化咗粧錫落去都成口粉啦!

你即刻換件死庫水就可以

如果你自問吾化妝個樣吾掂,見男友最好化番啦,基本尊重姐。

引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 19:50 發表

呢個係我既想法....

飛咗佢啦, 擺明係話你影衰佢.

點講好呢,就譬如好多人其實私底下冇人見到都會撩下BC,放下P,但係如果你男朋友係你面前做,你會點。。。

引用:

呢個係我既想法....

最緊要素顏同有化妝,差唔差太遠先

帶個吹氣娃娃出街,一世唔洗化莊

講真飛咗你男友,外表協會,不是真心不會耐架
以前男友女通常都係説不好化咁多妝,連返工都不想你化,傷皮膚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]