• 瀏覽: 37,329
  • 回覆: 32
  • 追帖: 4
我最近發現如果個日淨係見男朋友既話我就唔多想化妝
平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好啦, 你又唔係無見過我無化妝....
我知佢無講出口話我成個男人咁, 但又真係.... 我睇返D相, 我同佢去玩, 真係T-shirt,牛仔褲再加有時帶埋cap帽...
又真係無乜女人味...

其實男人真係會咁介意咩, 如果佢帶我去迪士尼我一定會著返少女甜美感多啲啲...
如果我知我地去高級D既地方, 都會打扮返. 但平時去屋企樓下超市, 行下商場, 求其D都唔係好過份啦...
係咪依家厭棄我..... 講真有D hurt,,,,

大家可唔可以比D意見我, 係咪真係聽聽話話, 化妝著好D去超市....
嗚...........癡線架

熱賣及精選
引用:
原帖由 josechong@@ 於 2021-9-10 08:39 PM 發表

我反而鍾意女仔素顔樣…化咗粧錫落去都成口粉啦!
都係架 癡到啲衫都係化妝品

引用:
原帖由 DogandRoad 於 2021-9-10 09:28 PM 發表

點講好呢,就譬如好多人其實私底下冇人見到都會撩下BC,放下P,但係如果你男朋友係你面前做,你會點。。。
🤣🤣🤣我睇得明你講乜

引用:
原帖由 無盡花花蝦米 於 2021-9-10 09:48 PM 發表

講真飛咗你男友,外表協會,不是真心不會耐架
以前男友女通常都係説不好化咁多妝,連返工都不想你化,傷皮膚
我有問朋友落街著街坊裝無問題,個個都這有問題係佢! 其他couple 齊齊撻拖落街食早餐都可以 就係我男朋友先話唔得

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-9-10 11:11 PM 發表

分得啦d咁的男人 你男友好明顯只在乎妳個樣 妳素顏太樣衰佢食唔落 無錯經常化妝真係好傷皮膚 妳自己諗諗 以後對住佢要成世上妝 如果佢長期慣左妳化妝個樣 真係以後唔洗素顏見佢 日後結婚一齊訓點算?
落街買野,帶口罩真係只係望到隻眼⋯⋯
衫方便我都已經唔會買U記,大型連鎖店個啲怕搶衫
已經係普普通通 點會普到返工咁啫

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-9-11 12:43 AM 發表

可以唔化妝, 但牛仔褲一定唔得, 著得女人D啦
著牛褲其實都好睇 又舒服

引用:
原帖由 實現濕近緊吉濟 於 2021-9-11 02:09 AM 發表

呢D麻X煩男友, 第日上床可能又話就咁攪嘢悶要玩變態嘢, 忍受到?
佢成日好情緒化 一定要我就晒佢
已經唔係第一次咁無理

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-11 02:35 AM 發表

我唔鍾意女人化妝。
但如果,女友返工化妝,見我就唔化妝,個心係會唔舒服。
其實我同佢一齊住 ,只係我星期六日唔想化妝 落妝都搞好耐先想做人懶啲

引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-9-11 02:52 AM 發表

互相應該適當取悅對方,這叫做甜頭,
如果見男朋友的朋友,你漂亮男朋友就有面,
拍拖初期關鍵.
拍左好耐啦 ⋯⋯ 都住埋一齊

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2021-9-11 06:50 AM 發表

呢個問題我都想搵人救下我 我同🐯🐯 拍拖初期甚至第一次見面 佢都叫我唔使太打扮 之後到拍拖初期 佢又會覺得我啲衣著比較誇張 或者佢唔鍾意啦 有時特登發個鐘畀佢睇佢又會覺得點解我無啦啦發嗰張呢 整整下年拍拖最後嘅動力令到我去化返個裝著返好啲都冇埋 但係我見到好多新出嘅化妝品 護膚品 鍾意嘅佢都會買畀我 我承認我係有啲懶嘅 我都堆積咗好多化妝品護膚品 以前後生嘅時候呢就係為自己而貪靚 到年紀慢慢大 就 ...
化妝品唔可以亂買 要用開個啲先岩用
男朋友係唔應該送化妝品 除非係我要求

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-9-11 07:33 AM 發表

你pm我,睇下素落街去街市,
同出去玩既圖先有評論架!

Ps做女人有時要強硬d,同佢講:老娘化妝打扮果時你仲係度著緊尿片咋!洗你教?完
其實執相都可以呀

引用:
原帖由 月之民 於 2021-9-11 10:27 AM 發表

唔少女人都會著牛仔褲
Legging 有彈性個種, 唔係好causal架

引用:
原帖由 Momo. 於 2021-9-11 11:15 AM 發表

朋友的公司來一個新同事與以往其她舊同事 之工作表現態度不同:
1.) 經常每日去廁所都有7至8次、所需時間都大約 十分鐘左右, 不知是否在食煙及有腎虧??
2.) 已轉為單身女人 及 是食煙的女人, 不知是否她下身腳有冇紋身??🐙🍃
3.) 最喜歡上身 穿窄身衣服及低v領或者露肚臍衫( 胸部不大細小, 屬於叫飛機場), 低v領跌咗低少少落嚟,她會知道會拉返上嚟🤣
4.) 她用特別的語調去挑釁  ...
你無事呀嘛? 咩嚟架

引用:
原帖由 kuwait 於 2021-9-11 11:28 AM 發表

我係女仔黎嫁,尋日仲有人話我係學生得十幾歲😌😌😌素顏個樣細個啲😌😌😌
永遠21歲

引用:
原帖由 蘿蔔懶精 於 2021-9-11 12:38 PM 發表

你男友晤要得。做男友可以。做老公你只會受委屈
點解咁大男人 可唔可以公平啲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]