• 瀏覽: 37,706
  • 回覆: 189
  • 追帖: 4
男人老狗,化乜撚嘢妝

呢個問題我都想搵人救下我 我同🐯🐯 拍拖初期甚至第一次見面 佢都叫我唔使太打扮 之後到拍拖初期 佢又會覺得我啲衣著比較誇張 或者佢唔鍾意啦 有時特登發個鐘畀佢睇佢又會覺得點解我無啦啦發嗰張呢 整整下年拍拖最後嘅動力令到我去化返個裝著返好啲都冇埋
但係我見到好多新出嘅化妝品 護膚品 鍾意嘅佢都會買畀我 我承認我係有啲懶嘅 我都堆積咗好多化妝品護膚品 以前後生嘅時候呢就係為自己而貪靚 到年紀慢慢大 就為咗自己另一半 貪靚 但係而家對住🐯🐯 佢冇要求或者唔係冇要求 每一次花一 大擔心機扮靚畀佢睇 佢都會覺得你唔使搞咁多嘢㗎 不如休息下抖下啦 可能我身體唔好啦 但我覺得女人冇咗呢種動力 唔係幾好 間唔夠都要扮下靚 視乎場合 但係少咗身邊人嘅推動 讚美 要求 係真係冇乜呢個動力

有個咁的男朋友飛左佢算數吧啦

化都係頂多一排,已有離心

引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 07:50 PM 發表

我最近發現如果個日淨係見男朋友既話我就唔多想化妝
平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好 ...
你pm我,睇下素落街去街市,
同出去玩既圖先有評論架!

Ps做女人有時要強硬d,同佢講:老娘化妝打扮果時你仲係度著緊尿片咋!洗你教?完

不如話你返工太盛裝

最好平時個妝唔好太濃咪唔會有咁大分別囉!我平日化淡妝,基本上一定畫眉,些少眼線都睇落精神好多。 星期六日就算落超市最少都畫下眉咁,所以妝前後分別唔大,對住另一半佢都無所謂。

引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 07:50 PM 發表

平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好 ...
重點是佢覺得不被尊重,你番工去街就傷皮膚都照全妝,同佢出街就hea. 咁當然你都可以話佢唔尊重你,放假都唔可以抖下。其實大家都是講出自己的想法,好過放係個心到乜都唔講,講出來就總有方法解決。

引用:
原帖由 小氣王老吉 於 2021-9-10 08:12 PM 發表

依家啲女仔化妝唔化妝差太為左將來幸福你化多兩日當返工算啦 想唔想嫁得出呀 妹妹
膚淺真係可以無底

引用:

呢個係我既想法....

當你係裝飾品

搽番D唇膏,畫吓眉,已經差好遠,精神好多

引用:

呢個係我既想法....

頂,兩條男人老9就著現代褲係最型啦

開到聲你都唔化會唔會太唔尊重呀

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-9-11 12:43 AM 發表

可以唔化妝, 但牛仔褲一定唔得, 著得女人D啦
唔少女人都會著牛仔褲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]