• 瀏覽: 37,759
  • 回覆: 189
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 07:50 PM 發表

我最近發現如果個日淨係見男朋友既話我就唔多想化妝
平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好 ...
最憎女仔化濃妝,
咀都咀得唔過癮

引用:
原帖由 Moncookiecook 於 2021-9-10 08:01 PM 發表

你素顏好樣衰咩😂
我代樓主答你:係

如果吾化粧,Anglababy都變賓賓

附件

Aabb.jpeg(10.14 KB)

2021-9-10 10:22 PM

少少化啦

如果你化「恆」妝先俾而家男朋友追到,即係你男朋友睇你個樣,就唔該執好d. 我當年就特登選個素顏的女朋友,當然都幾靚,咁我到今日結婚10年都冇要求佢化妝出街。

唔化妝就似男人?咁唔係叫化妝,叫易容喎

男人老狗6好顏有乜問題?

分得啦d咁的男人 你男友好明顯只在乎妳個樣 妳素顏太樣衰佢食唔落 無錯經常化妝真係好傷皮膚 妳自己諗諗 以後對住佢要成世上妝 如果佢長期慣左妳化妝個樣 真係以後唔洗素顏見佢 日後結婚一齊訓點算?

咁要睇下爭幾遠,如果係妖術程度.......
化一化

引用:
原帖由 萌娘 於 2021-9-10 07:50 PM 發表

平時返工, 同朋友見面, 我都會full make up ....
到星期六日知道淨係見佢, 我就會素顏出去, 咁帶住個口罩都無所謂啦
呢個係我既想法....

直至, 呢幾日佢同我講: 其實點解你返工著咁靚, 到星期六日見我就咁hae, 連妝都唔化, 可唔可以似返個女人
我聽到之後, 咪話化妝好傷皮膚嘛, 我地都咁熟, 比我抖兩日都好 ...
那你可以反問男友難道不化妝就不我啦嗎?不化妝就不喜歡我嗎?喜歡不應該是你本人

引用:

呢個係我既想法....

女朋友其中一個功用係~曬,有個靚靚女朋友行岀街都威D。你素顏同佢岀街咪冇得威囉。

淡妝一定要

如果扒中之扒,遲早都比人知'.,

唔化妝,冇問題

引用:

呢個係我既想法....

咪儍,佢自己有無打呔?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]