• 瀏覽: 4,188
  • 回覆: 21
  • 追帖: 3
次次去產檢D醫生講D嘢好煩聽到好煩躁
孕婦糖尿又要控制食量
屋企人又好多迷信禁忌
出面D人無心一句講得唔arm聽又會唔舒服
疫情期間又要就住就住
天下間嘅女人選擇左做媽媽都真心唔容易
互勉之~

熱賣及精選
做老母真嘅唔容易,心態放好,盡量保持愉悅心情

係呀,我老婆有左我都知佢辛苦,心情都好大起伏。。。呢排開始就好好多,佢話自己都冇咁緊張崩緊,可能真係食seasona nmn有用,對孕育都有幫助~

引用:
原帖由 whyman.kowk 於 2021-9-9 04:10 PM 發表

係呀,我老婆有左我都知佢辛苦,心情都好大起伏。。。呢排開始就好好多,佢話自己都冇咁緊張崩緊,可能真係食seasona nmn有用,對孕育都有幫助~
應該係心態轉換問題,同食咩無關係。

祝福寶寶快樂成長

引用:
原帖由 冬眠深情 於 2021-9-9 08:07 PM 發表

祝福寶寶快樂成長
感謝你的祝福

引用:
原帖由 南區活潑的手機 於 2021-9-9 09:27 AM 發表

次次去產檢D醫生講D嘢好煩聽到好煩躁
孕婦糖尿又要控制食量
屋企人又好多迷信禁忌
出面D人無心一句講得唔arm聽又會唔舒服
疫情期間又要就住就住
天下間嘅女人選擇左做媽媽都真心唔容易
互勉之~
產前憂慮吧?
多想BB出生後的可愛,應該可以了。
除咗BB,其他又有乜重要呢。
大家都係想你同BB健康。
啱聽就聽,煩就忘記,冇咩大不了。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-10 07:30 AM 發表

產前憂慮吧?
多想BB出生後的可愛,應該可以了。
除咗BB,其他又有乜重要呢。
大家都係想你同BB健康。
啱聽就聽,煩就忘記,冇咩大不了。
多謝你~會調整心態🙂

引用:
原帖由 南區活潑的手機 於 2021-9-10 09:58 AM 發表

多謝你~會調整心態🙂
客氣師兄。
係呀,依家做人媽媽,要慢慢放大個包容度。
包容又唔等於接受,唔啱聽,一樣可以有自己立場。
身份唔同,係要時間轉變,人又唔係機械,冇可能㩒個掣就轉換到。
最緊要自己健康強壯,再有力照顧好BB。
知你得。
媽媽永遠最偉大。

有左bb又有糖尿真係要小心飲食,汽水呢d戒左佢,
如果有飲媽媽奶都要小心揀!

引用:
原帖由 or801215 於 2021-9-10 11:15 AM 發表

係啊,唔單係可樂而係飯都要減。已經陀住個大肚還有挨餓仲要運動。真係好辛苦。希望個個媽媽都孕期順利,BB健康成長啦。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-10 10:17 AM 發表

客氣師兄。
係呀,依家做人媽媽,要慢慢放大個包容度。
包容又唔等於接受,唔啱聽,一樣可以有自己立場。
身份唔同,係要時間轉變,人又唔係機械,冇可能㩒個掣就轉換到。
最緊要自己健康強壯,再有力照顧好BB。
知你得。
媽媽永遠最偉大。
媽媽心情要保持正面,雖然好困難,但係努力緊。做女人唔容易,做媽媽更加難!大家都要多關心自己媽媽。

引用:
原帖由 or801215 於 2021-9-10 11:15 AM 發表

市面上都有d低脂少甜既,好似安x媽媽呢d都健康!

孕婦心情起伏很大,不過還是要保持好心情,寶寶健康成長。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]