• 瀏覽: 11,069
  • 回覆: 49
冇。你想好似有病食幾日藥一次過好返仲要斷尾係冇可能。
你後生餓幾餐即落磅,
之後反彈都叫做曾經落過磅。
到你年紀大咗,餓幾日都唔會落磅。
唯一途徑只有均衡飲食同衡常運動,
講到尾都係冇捷徑。
同埋仲要長期維持,
而唔係醫病咁一次斷尾。
到你有一日唔再均衡飲食、唔再衡常運動,
係絕對會反彈。

低熱量低脂肪食物作為早晚營養代餐加適當運動也可減重

晚黑唔食抑或少食

瞓覺

引用:
原帖由 南區喜歡了手袋 於 2021-9-14 09:52 AM 發表
低熱量低脂肪食物作為早晚營養代餐加適當運動也可減重
唔需要低脂

身體係需要脂肪的

揀啲好脂肪就可以

減肥冇容易嘅,要少食加運動

引用:
原帖由 明日富有回覆 於 2021-9-8 09:30 AM 發表
減肥好難,之前堅持了一周減肥法,就系夾硬節食,剛開始還有效果,後面也掉秤慢。
最慘嘅系恢復正常飲食就反彈,難到想瘦就只能一直喺減肥嘅路上,有冇輕松嘅減肥方法啊?
幾個減肥成功個案分享!
https://youtu.be/PbrFCyk2y3U

介零食甜品已經成功左一半, 飲食控制, 食平時既7成飽加運動

引用:
原帖由 明日富有回覆 於 2021-9-8 09:30 AM 發表
減肥好難,之前堅持了一周減肥法,就系夾硬節食,剛開始還有效果,後面也掉秤慢。
最慘嘅系恢復正常飲食就反彈,難到想瘦就只能一直喺減肥嘅路上,有冇輕松嘅減肥方法啊?
你都知減肥難 點解仲會暇想一個禮拜就見到有進展

試下修X素? 入面有瘦身菌, 食左無咁易肥, 會瘦D...

引用:
原帖由 junejuniorchan 於 2021-9-20 10:16 AM 發表
試下修X素? 入面有瘦身菌, 食左無咁易肥, 會瘦D...
完全無根據

呃啲無知婦孺買嘅垃圾產品

減肥就係將生活回歸簡化,變得更輕鬆自然的事。
又何會減肥反而不輕鬆呢?

幻想一下,假如你係一個無味覺的人,你要去維持一個養肥人的生活,你可能感到一點都不輕鬆。

萬X個隻?

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-9-12 09:27 AM 發表
冇。你想好似有病食幾日藥一次過好返仲要斷尾係冇可能。
你後生餓幾餐即落磅,
之後反彈都叫做曾經落過磅。
到你年紀大咗,餓幾日都唔會落磅。
唯一途徑只有均衡飲食同衡常運動,
講到尾都係冇捷徑。
同埋仲要長期維持,
而唔係醫病咁一次斷尾。
到你有一日唔再均衡飲食、唔再衡常運動,
係絕對會反彈。
好岩。

我個人經驗,曾經肥到14xlbs,但得155高。自己食清啲,減左十幾磅,之後見營養師,用左4個月減左25lbs, 前後減左40磅,中間keep住一星期跑3-4次6公里。

7分飲食,3分運動,維持長期飲食均衡再加運動先吾會反彈。

我冇再見營養師兩年,都冇反彈,要識得揀食物,加做運動。👍🏽

引用:
原帖由 wonderland_126 於 2021-9-25 01:46 PM 發表

好岩。

我個人經驗,曾經肥到14xlbs,但得155高。自己食清啲,減左十幾磅,之後見營養師,用左4個月減左25lbs, 前後減左40磅,中間keep住一星期跑3-4次6公里。

7分飲食,3分運動,維持長期飲食均衡再加運動先吾會反彈。

我冇再見營養師兩年,都冇反彈,要識得揀食物,加做運動。👍🏽
可以講講你平時食甚麼嗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]