• 瀏覽: 16,256
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
同佢講過有蛋黃唔寄得,但佢都堅持要寄,而且寄去外國都唔平,起碼500起跳
我真係唔信外國冇月餅食,你真係想寄野,不如寄其他有用既野好過啦
依家搵著我嚟搞,好多月餅都唔寄得,好似得返五仁可以寄咁,人地鬼食五仁咩,咁難食......

八月十五,同阿媽講已經寄左

八月十六,同阿媽講寄失左,我剷左間公司

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-9-6 11:03 AM 發表
八月十五,同阿媽講已經寄左

八月十六,同阿媽講寄失左,我剷左間公司
我覺得寄到過去都可能過咗中秒節

引用:
原帖由 Ansabala 於 2021-9-6 10:58 AM 發表
同佢講過有蛋黃唔寄得,但佢都堅持要寄,而且寄去外國都唔平,起碼500起跳
我真係唔信外國冇月餅食,你真係想寄野,不如寄其他有用既野好過啦
依家搵著我嚟搞,好多月餅都唔寄得,好似得返五仁可以寄咁,人地鬼食五仁咩,咁難食......
好多老人家喜歡食伍仁,我屋企通常伍仁食得最快,反而鹹蛋食得最耐!

引用:
原帖由 Ansabala 於 2021-9-6 10:58 AM 發表
如交通方便的話 可以考慮買禮券 當地可以換月餅

美加嘅華人超市大把月餅,美心,榮華,奇華都有。無嘅話,網上訂購仲方便。

寄船平D,下個中秋收到

引用:
侍母至孝
何必埋怨
樹欲靜而風不息
子欲養兒親不再
好好商量

網上訂購很就手啊

引用:
生舊義燒

我個同事年年都寄月餅俾佢在日本個仔

寄月餅卷!有心就得

寄月餅係可以嘅。不過麻煩少少,而且連運費加加埋埋差唔多5舊水。

引用:
原帖由 樓上滴滴腰部 於 2021-9-6 01:57 PM 發表

侍母至孝
何必埋怨
樹欲靜而風不息
子欲養兒親不再
好好商量
好.心態

引用:
原帖由 Ansabala 於 2021-9-6 10:58 發表
月餅係心意, 邊個唔知食個月餅無益, 又貴又唔抵食咩!

提示:支持鍵盤翻頁左 右