• 瀏覽: 7,267
  • 回覆: 158
  • 追帖: 2
同老公拍拖結婚一齊差不多25年,有2個小朋友。老公婚前試過一腳踏兩條船,同女同事一齊年幾,我發現左佢就散左之後我地結婚。婚後一直返工放工顧家唔煙唔酒好老公好爸爸,點知返大陸工作又同大陸同事一齊左2,3個月,比我發現斷纜回頭,工都轉埋。今年又再同公司同事一齊左年幾,個女人響網爆佢,佢又話知錯回頭,對我好好,我又原諒佢先。
我見佢已經block左個女人一排又unblock番,話同事一齊做野點都要有聯絡,傾公事正常野。唔明個女人爆晒佢d野出黎,做過咩講過咩所有親戚朋友都知道晒,佢係完全唔討厭個女人,我偷睇佢仲同個女人講唔想佢唔開心,佢自己為左佢都好唔開心。

我未有再問佢住,諗緊要睇定先定點。

熱賣及精選
你慣性原諒他,他發現無後果,不停玩女人

慣犯,出軌咁多次佢根本都唔會尊重你,呢種男人你要快啲離開,自己趁後生快啲展開新生活

一係以牙還牙 一係離婚 

25 年, 大家都 5 張嘢啦
妳除了小朋友給妳精神上的支持
個死佬俾足夠的家用
妳都應該冇特別的要求了
分房瞓, 應該係暫時最好的選擇

引用:
原帖由 沙漠瘦美人 於 2021-9-5 12:48 PM 發表

同老公拍拖結婚一齊差不多25年,有2個小朋友。老公婚前試過一腳踏兩條船,同女同事一齊年幾,我發現左佢就散左之後我地結婚。婚後一直返工放工顧家唔煙唔酒好老公好爸爸,點知返大陸工作又同大陸同事一齊左2,3個月,比我發現斷纜回頭,工都轉埋。今年又再同公司同事一齊左年幾,個女人響網爆佢,佢又話知錯回頭,對我好好,我又原諒佢先。
我見佢已經block左個女人一排又unblock番,話同事一齊做野點都要有聯絡 ...
你點可以一次又一次的原諒, 婚前踏兩條船而經可以飛得啦, 仲同佢結婚就是推自己入火坑, 以後佢就不停出軌你原諒. 不斷循環. 我睇你若不離開他,也只有每次偷食完你知道後又原諒. 不停的死忍爛忍到最終影響到自己心理. 保重.

出軌只有零次或無數次

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2021-9-6 09:13 AM 發表

你點可以一次又一次的原諒, 婚前踏兩條船而經可以飛得啦, 仲同佢結婚就是推自己入火坑, 以後佢就不停出軌你原諒. 不斷循環. 我睇你若不離開他,也只有每次偷食完你知道後又原諒. 不停的死忍爛忍到最終影響到自己心理. 保重.
因為佢每次都表現得好後悔,今次佢話明白家庭重要,知道對我好大傷害,做得好錯。佢而家對我好好,好就我成日氹我。
佢同個女人一齊時點樣氹佢錫佢,我都知道晒。佢間中都有硬唔到既問題,佢居然食藥都要去同個女人做,我自己都過度緊成件事。

我仲係觀察緊佢,唔明佢比條女爆晒佢d野,佢唔嬲唔憎,仲顧住人地開唔開心。
如果而家我提出分開,就推左佢去個女人度。

引用:
原帖由 沙漠瘦美人 於 2021-9-6 12:12 PM 發表

因為佢每次都表現得好後悔,今次佢話明白家庭重要,知道對我好大傷害,做得好錯。佢而家對我好好,好就我成日氹我。
佢同個女人一齊時點樣氹佢錫佢,我都知道晒。佢間中都有硬唔到既問題,佢居然食藥都要去同個女人做,我自己都過度緊成件事。

我仲係觀察緊佢,唔明佢比條女爆晒佢d野,佢唔嬲唔憎,仲顧住人地開唔開心。
連親戚朋友都知道晒, 佢都仲要同個女人講唔想佢唔開心? 佢真係冇得救了. 你盡快同佢講你已經知道呢件事, 老實講, 佢個心已經係個女人到, 但又唔想冇左頭家, 所以兩邊釣住, 呢種男人就算你同佢一齊將來都唔會開心. 現在最重要係經濟, 你有冇手揸財政大權, 你離開佢會否開心過比佢繼續出軌? 自己想清楚自己想要乜.

引用:
原帖由 沙漠瘦美人 於 2021-9-6 12:12 PM 發表

樓主,睇你自己接唔接受到佢不停有外遇,慣犯其實唔會改。
如果你接受到又想有個人叫做有個伴,咁咪繼續。
我自己就接受唔到,出軌不停講大話已經表明對方唔尊重自己,亦無咗信任,試問咁又如何走落去呢?

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-6 01:56 PM 發表

樓主,睇你自己接唔接受到佢不停有外遇,慣犯其實唔會改。
如果你接受到又想有個人叫做有個伴,咁咪繼續。
我自己就接受唔到,出軌不停講大話已經表明對方唔尊重自己,亦無咗信任,試問咁又如何走落去呢?
樓主心軟係因為條佬好識氹人, 出軌完就認錯,好似做戲咁, 好難怪樓主以為佢會真心改. 我都好明白一個女人仔有左仔女而老公出軌果種兩難決定. 離又唔係, 唔離又頂唔順.

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2021-9-6 01:22 PM 發表

連親戚朋友都知道晒, 佢都仲要同個女人講唔想佢唔開心? 佢真係冇得救了. 你盡快同佢講你已經知道呢件事, 老實講, 佢個心已經係個女人到, 但又唔想冇左頭家, 所以兩邊釣住, 呢種男人就算你同佢一齊將來都唔會開心. 現在最重要係經濟, 你有冇手揸財政大權, 你離開佢會否開心過比佢繼續出軌? 自己想清楚自己想要乜.
我淨係見到條女問佢嬲唔嬲佢咁樣爆佢,佢話一d都唔嬲唔憎佢,話如果見到佢為左放唔低佢而唔開心,佢都會好唔開心,佢仲話佢平時表現得好開心係扮出黎,之後就無再對話。但佢同我一齊食飯去街係表現得好開心咁既樣,過去佢同條女一齊既時間都仲同我好正常咁生活,完全察覺唔到咩變化。
我自己有工返,只是細既小朋友還未上中學,我想完整家庭對於小朋友仍重要。
我並不是話好傷心,佢都唔係第一次,掙扎既係唔知佢會唔會因為今次被親戚朋友知道晒會唔會真係知衰知驚。

引用:
原帖由 沙漠瘦美人 於 2021-9-6 04:46 PM 發表

我淨係見到條女問佢嬲唔嬲佢咁樣爆佢,佢話一d都唔嬲唔憎佢,話如果見到佢為左放唔低佢而唔開心,佢都會好唔開心,佢仲話佢平時表現得好開心係扮出黎,之後就無再對話。但佢同我一齊食飯去街係表現得好開心咁既樣,過去佢同條女一齊既時間都仲同我好正常咁生活,完全察覺唔到咩變化。
我自己有工返,只是細既小朋友還未上中學,我想完整家庭對於小朋友仍重要。
我並不是話好傷心,佢都唔係第一次,掙扎既係唔知佢會唔會因為今 ...
其實你兩個都無晒愛情
只有感情
頭埋一個家
我覺得你老公係吾想拆散頭家
佢都好尊重你
到咁多年
佢仲識回家咪隻眼開隻眼閉
家散了就全部都是輸家
我睇你老公玩夠就會回頭

引用:
原帖由 一個寂寞的人 於 2021-9-6 05:07 PM 發表

其實你兩個都無晒愛情
只有感情
頭埋一個家
我覺得你老公係吾想拆散頭家
佢都好尊重你
到咁多年
佢仲識回家咪隻眼開隻眼閉
家散了就全部都是輸家
我睇你老公玩夠就會回頭
辦法好多種
但是吾一定下下講離婚
樓主應該5細
難道離婚你找第2春嗎
我吾係幫男人講說話
你一早就知老公什麼性格
男人是你自己揀
咁多年佢對你好吾好
好咪 時運高當睇唔到囉

引用:

硬唔到係對住你啫!~ 食藥都要去同個女人做你咁都信???
你真係無得救架啦! 隻眼開隻眼閉咪算囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]