• 瀏覽: 15,297
  • 回覆: 56
之前同男朋友搬左出去住之後雖然每個星期都有返屋企食飯
但係每次都係食完飯就返屋企,好少夜晚再係屋企訓
早個排發現男朋友有奇怪問題之後就搬左返屋企住先發現原來住邊區都唔重要,最重要係同邊個一齊住

之前都唔覺爸爸同媽咪係咁想同我講野,就算之前返屋企食飯個陣佢地都好少同我講咁多野
依家搬左返去住之後佢地每晚食完飯都係咁同我傾計,就好似返到去讀中學個陣咁樣可以咩都同屋企人分享有講有笑
我又講下返工有啲咩事發生,爸爸又講下佢啲同事,媽咪又講下隔離屋既家庭糾紛
人大左先知道家庭溫暖係幾咁重要🥰

熱賣及精選
咁你有冇交家用先

唔同年紀  就會有唔同感受

係呀、家庭係好重要架

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-8-31 03:22 PM 發表

早個排發現男朋友有奇怪問題之後就搬左返屋企住先發現原來住邊區都唔重要,最重要係同邊個一齊住

之前都唔覺爸爸同媽咪係咁想同我講野,就算之前返屋企食飯個陣佢地都好少同我講咁多野
依家搬左返去住之後佢地每晚食完飯都係咁同我傾計,就好似返到去讀中學個陣咁樣可以咩都同屋企人分享有講有笑
我又講 ...
只有對住真正親人才可如此,希望樓主好好珍惜相處時間

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-8-31 03:22 PM 發表

我又講 ...
有好的家人要珍惜。

引用:

我又講 ...
而家知唔遲,最親就係自己爸媽!
當年我搬出去住左半年,之後返左屋企有返温暖。

妳以為啦 只係因為妳搬左出去 平時磨擦少左 佢地空間又多左 間唔中見下面咪開心囉

妳試下而家話同男朋友兩個一齊搬返去住會點?

你要多啲同屋企人傾計啊

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-8-31 06:09 PM 發表

咁你有冇交家用先
當然有啦,就算之前搬左出去住都有比家用

引用:
原帖由 豹王之王 於 2021-8-31 06:37 PM 發表

唔同年紀  就會有唔同感受
讀緊書個陣覺得阿爸阿媽好煩

唔失去唔會珍惜

咁都唔係, 要睇你屋企人係咩人
其實有D屋企人好衰, 寧願早D搬出去
樓主你好彩, 有個岩傾既爸爸媽媽渣

本身我都同屋企人住, 但因為屋企有"鬼". 我真係唔可以再係屋企過夜
唯有捱貴租, 到左放假過時過節先再返去咁.... 可以既我都想慳錢又可以有人照顧下自己起居飲水 就係唔駛點做家務已經好好啦!!!!!!!

平時返工放工屋企人都仲係訓緊覺...........我都好少同屋企人傾計...........要係同檯食飯先傾到2句,你真係幸福, 有咁好既屋企人, 又有男朋友, 要好好珍惜

提示:支持鍵盤翻頁左 右