• 瀏覽: 94,126
  • 回覆: 867
  • 追帖: 29
引用:
原帖由 osmandicky 於 2021-9-3 11:20 PM 發表

四十,現在只有忍耐,等女兒長大,我可以自由,可以去襌修,追求精神上修練。
一代好新抱
十代好孫兒

真係冇計!

娶個吾識諗,吾識珍惜,只9賬!

你吾使犧牲自己幸福既,大把好女人等緊你!

我見好多朋友第二次婚姻,一樣恩愛到暈!

熱賣及精選
結婚前沒想清楚 現在有小朋友 不是話走就走 好像浪費時間 ,等小朋友長大 就有自己的生活。

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-8-30 05:36 PM 發表

有咩不滿就坦誠溝通,每段感情耐咗都會平淡,如果想繼續行落去應該大家開拓共同興趣。
如果自己個心成日諗住“唔得喇、頂唔順、好悶”,若然咁啱有人主動接近,段婚姻就危危乎。
ching,你太年輕。如何你有分手或離婚的準備,便去吧。(經驗之談)

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-9-4 11:17 AM 發表

一代好新抱
十代好孫兒

真係冇計!

娶個吾識諗,吾識珍惜,只9賬!

你吾使犧牲自己幸福既,大把好女人等緊你!

我見好多朋友第二次婚姻,一樣恩愛到暈!
其實信佛也不錯,可以令自己心情平靜。

你地結婚幾耐?

引用:
原帖由 Cq17 於 2021-9-4 06:35 PM 發表

ching,你太年輕。如何你有分手或離婚的準備,便去吧。(經驗之談)
師兄,我係師姐亦唔年輕,只係奉勸其他師兄們,真係有離婚嘅心理準備先好出軌,我相信我前夫都以為我唔會離開佢所以係出面玩得咁盡,但人嘅忍耐力有限。

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-4 09:48 PM 發表

師兄,我係師姐亦唔年輕,只係奉勸其他師兄們,真係有離婚嘅心理準備先好出軌,我相信我前夫都以為我唔會離開佢所以係出面玩得咁盡,但人嘅忍耐力有限。
離開人渣,當重生!單身唔一定差過已婚

引用:
原帖由 osmandicky 於 2021-9-3 03:07 PM 發表

她會話做緊嘢,或同人傾嘢,總之就合理化自己,有時令人發火。
現在開學了,我正在教女兒讀書,她都會要求開電視追韓劇,唉。

引用:
原帖由 osmandicky 於 2021-9-3 11:20 PM 發表

四十,現在只有忍耐,等女兒長大,我可以自由,可以去襌修,追求精神上修練。
可唔可以帶埋我去 禪修
有冇啲資料可以介紹畀我
等我平靜下

引用:
原帖由 燈泡 於 2021-8-30 11:36 PM 發表

我同樓主狀況一樣。十幾年前己發覺出問題,誠心誠意想溝通,換來是佢行佢素,無法溝通。
佢焗我守生寡,佢認為冇問題。
佢在家只會上網,不講上一句話,佢認為正常
佢私自拿晒我辛苦十多年積蓄百多萬給佢老母,佢認為理所當然。
他為佢老母,可以指鹿為馬,可以把我拳打腳踢。
還有很多很多...
十多年了,很無奈,原來這世上真有無法溝通的正常人。等小孩過2年考完DSE即走。
好慘呀!

引用:
原帖由 4XGUY 於 2021-9-2 08:26 PM 發表

不嬲都無興趣搞嘢,婚後幾年生完小朋友後仲攞命!
完全吾理老公感受,大家都未係老人家,有D自私吧?

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-9-5 07:12 AM 發表

完全吾理老公感受,大家都未係老人家,有D自私吧?
咁如果佢無性須要,可以點?掉返轉頭,佢無性慾,你爽硬要佢做,佢咪又話返你自私!

總之我已放棄,今世唔開心,希望下一世好彩啲囉!

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 03:36 PM 發表

夫妻關係到達一個無奈的地步, 感覺只因有兒女才維繫, 在溝通上, 態度上, 以至情慾上也存在矛盾, 日間很想上班, 夜間盡量夜瞓, 才可平衡, 找到自己的時間, 那一位有跟我同感嗎 ?
見到樓主呢個post 好有同感,就是說出我現況已去到無奈不堪
的一個點。

引用:
原帖由 面包與愛情 於 2021-9-4 11:38 PM 發表

離開人渣,當重生!單身唔一定差過已婚
認同呀!優質單身好過劣質婚姻!而家我好享受自己嘅生活!^^

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-9-4 09:48 PM 發表

師姐,我不認同出軌是對,但如果夫妻無交流,無感覺,但孩子未大。應如果處理?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]