• 瀏覽: 94,353
  • 回覆: 867
  • 追帖: 29
引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 11:41 AM 發表

甘我都信擁有幸福婚姻嘅人都唔會少。。。。但依家係討論緊樓主提出嘅不幸婚姻生活,甘米個個都會就住呢個話題去講自己嘅故事。。。
幸福唔駛講,係個樣到已經見到,你只會見到d 人會掩飾心裡的不快樂,幾時有聽到有人要掩飾心裡的快樂?因為根本唔需要掩飾亦掩唔到

熱賣及精選
引用:
原帖由 kilogram 於 2021-8-31 11:46 AM 發表

我提出過分開 佢諗都唔諗就say yes.....反而係我後悔至今 我真係好嬲自己唔三思......可能我真係太軟弱 每次諗起老公我即刻喊到決堤 係刻在心底的痛
你提出分開 佢say yes...但你哋又仍然係埋一齊?

你當時係發晦氣?

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2021-8-31 11:25 AM 發表

我老婆都係咁,有時諗住行多一步,問下佢今晚想食乜,買來煮給你或者出街食? 佢都費事答你,佢返到來來自己煮食。 試了次次都係咁,算啦反正間屋都夠大,繼續各自生活囉!
你哋幾多歲?結咗婚幾耐?無小朋友?

引用:
原帖由 安迪2000 於 2021-8-31 11:08 AM 發表

如果女人識得看,就唔會有問題啦。就一樣野,雙重標準就夠了。
女人角度咪一樣會覺得男人唔了解佢

引用:
原帖由 kilogram 於 2021-8-31 12:10 PM 發表

真係可以冇交流架 放工返到屋企煮埋飯 你問佢好唔好食淨係會答你ok 唔洗10分鐘就食完坐喺梳化玩電話 跟住自己死死地氣執碗洗碗 佢又走去shower 出到嚟又係玩電話 到我可以坐喺梳化佢就入房架喇 早抖都唔講架.......我最委屈嘅時候就喺沖涼嗰時喊到爆 release下情緒
結婚幾耐?點解會搞到咁?唔好介意我直接講佢好似生厭⋯⋯

引用:
原帖由 charlrsb 於 2021-8-31 12:10 PM 發表

絕對認同,沒有愛,每天也是行屍走肉。
婚姻去到大家夾錢租樓/供樓,無聲飯,做人仲有乜意思。
唔係做人冇意思,係呢段婚姻冇意思

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-31 12:36 PM 發表

上得來分享,不要太拘謹,小弟下年四十,大佢兩年,結左十年,小朋友八歲。 這五六年間, 經常聽到人家說什麼「不忘初心」掛在口邊,講到意義很深,在這個句語上,我真想發洩一下對它的不滿。
咁結咗婚幾耐開始變成咁?

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-8-31 01:14 PM 發表

嘩!
兩公婆
都吾互相關心😑😑
已經變咗怨偶,一般就算朋友入院都會問候,睇吓有冇事、或者有冇嘢要幫手,老公入院不聞不問⋯⋯真係已經去到一個唔駛講出口嘅地步

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-31 01:21 PM 發表

真係又多一樣野相同, 其實係咪這種現況的通病, 症狀基本都係咁..
你同你老婆政治立場有冇分歧?

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-31 01:59 PM 發表

我喜歡寧靜地思考, 平靜的時候總覺得少野煩吧....加上早左番入房, 總有些不必要的事或會發生吧
“早左番入房, 總有些不必要的事或會發生吧”

點解會狠毒認為呢啲係”不必要的事” 呢?除咗生理需要,仲係伴侶間一種親密感,佢會唔會覺得你刻意唔理佢、避開佢、唔惦佢?覺得你唔愛佢

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-9-1 01:04 AM 發表

女人角度咪一樣會覺得男人唔了解佢
不如換位思考看看?或者互相寫下對方最希望達到的3個願望,看看究竟誰明白對方?

引用:
原帖由 Bigkin98 於 2021-8-31 02:01 PM 發表

你會不會想掂你阿媽?
哈哈,好笑不過好悲哀,對唔住真係笑咗

當對方覺得言語暴力是很平常, 你點做佢都不滿意,日日向度單單打打,單打到一個地步就是不想再交流

引用:
原帖由 核心義名錶 於 2021-9-1 02:08 AM 發表

當對方覺得言語暴力是很平常, 你點做佢都不滿意,日日向度單單打打,單打到一個地步就是不想再交流
單單打打係好討厭的。。

引用:
原帖由 4XGUY 於 2021-9-1 12:18 AM 發表

佢性冷感,所以我哋只係同住一屋的室友!一啲都唔親蜜!
點解5搬走?性冷感係excuse黎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]