• 瀏覽: 89,900
  • 回覆: 16
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 4XGUY 於 2021-8-30 05:58 PM 發表

我都唔想同老婆有咁多接觸,話題只係個女。佢响廳睇電視我就入房用電腦。行街只拖住個女,盡量唔拖佢。
勁似,但我應該嚴重少少,出街我只會拖住個仔,佢響廳,我入房按摩,佢入房,我出廳瞓梳化。

熱賣及精選
引用:
原帖由 4XGUY 於 2021-8-30 10:36 PM 發表

所以無交流好耐!好難溝通!
佢似係我阿媽多過我老婆,有意無意就揾啲野嚟鬧,我由細到大都好獨立,真嗰個阿媽其實好少鬧我,俾我自己發展,現在同個仔同一個阿媽,咪有少少共鳴囉,另一方面,丁點愛情都無了,得親情。

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 02:23 AM 發表

平時冇野講??
超多野講,有佢講無人講,避就是想減少她鬧人的次數,我地關係好好的😂

引用:
原帖由 RPATPAT 於 2021-8-31 02:37 AM 發表

雙方4X,結婚過10年,有一個小朋友,簡單來講雙方管教方式唔一致,立場唔同,小朋友唔鐘意我。。。講完
你或她,有無出軌?

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 05:55 AM 發表

😀😆😀😅。。。
她喜歡罵人。。。但你兩關係很好。。。。😆😆那還好,還可以一起生活。。
「關係好」因為佢想點就點,想鬧就鬧,已變成一個老….母,又不是不好嘅,但始終,都想有個伴,可一起拖住笑住行落去。
幾年前俾我發現她出軌,我做了莎比亞做的事,所以我好明白莎比,現在如果再發現我阿媽出軌我會點?我會當睇唔到阿媽出軌?還是會斬死個男人?我真的不知道,只知道的是。。。我們有關係,但亦已經沒有關係了。

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 06:02 AM 發表

出軌有時也不一定是不好。。。就象死水一塘,突然有一地方去水。。。。也許是好事。。。
絶對係呀,生活都會正常一點,除了「老母」,都叫做返A1,有個真正的伴陪下。

引用:
原帖由 無預警生奸內射@ 於 2021-8-31 06:05 AM 發表

根本婚姻關係在現代社會越來越難維持,夫妻無論點恩愛,當性事減退,熱情減退,名存實亡係必然既事。
有些人本身很難相處,改不了,只好忍和就佢,日子一天天過,就形成一種奇怪的相處方式,這方式不會是最好,但還可以點?

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 06:15 AM 發表

所以,只談戀愛,,不要結婚,困死自己。。。別別別生小孩。。困死所有人
自問唔難相處,揾到一個都係不難相處的人,好好培養感情,我相信還是會開心幸福的。

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 06:21 AM 發表

離開!
個仔又點離開?
離開我「阿媽」,好似好不孝咁。😅
似終是一家人。

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 06:18 AM 發表

你唔好係到曬命啦,好多師兄好難過呀
「正常」的婚姻都佔一部分嘅,這令我肯定的知道這個世界還有正常的夫妻關係。

引用:
原帖由 treo000 於 2021-8-31 07:08 AM 發表

我無兒女, 我返工收入9成比我老婆, 自己無嗜好唔煙唔酒。 放假我也不能出門, 游水跑步都唔得。 我除左返工就唔可以自己出街。 但我老婆放假去high tea濕平, 早幾晚嘈佢竟然話我大洗。
你這些情況,只可以講你好享受,我無個仔,走左5年了。

引用:
原帖由 estateman 於 2021-8-31 12:12 PM 發表

咁浪費?
有幾浪費?😂😂
個仔瞓床,我亦不太想

引用:
原帖由 estateman 於 2021-8-31 01:01 PM 發表

原來吾掂自己老婆
你會不會想掂你阿媽?

引用:
原帖由 estateman 於 2021-8-31 02:59 PM 發表

你嫌棄先令関糸惡劣?
你可能以為我嫌棄她又老又肥又殘,事實剛剛相反,她一向有keep,但我看的已不是外表的問題了。

引用:
原帖由 estateman 於 2021-8-31 09:52 PM 發表

但你又話會唔會同亞媽做
似糸嫌棄老婆外表
當然一定有其他原因使結越打越實
為什麼會變成阿媽呢?
她常常鬧,事無大小,有冇事都鬧,個仔大聲啲嗌佢都鬧(我),慢慢,個仔覺得我唔似老竇,似係佢阿哥,其實我都有呢個同感,我哋兩個有同一個阿媽🤣🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]