• 瀏覽: 87,927
  • 回覆: 24
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 03:36 PM 發表

夫妻關係到達一個無奈的地步, 感覺只因有兒女才維繫, 在溝通上, 態度上, 以至情慾上也存在矛盾, 日間很想上班, 夜間盡量夜瞓, 才可平衡, 找到自己的時間, 那一位有跟我同感嗎 ?
我情況同你一樣,除左家事已經無咩事情可以傾,可惜呢幾年連小朋友都已經唔痴我,仲對我有偏見,返到屋企以一對二,我條路已經好難行亦返唔到轉頭,離婚只係遲早問題。

熱賣及精選
引用:
原帖由 神殿 於 2021-8-30 11:19 PM 發表

揾個同路人妻傾下。應該會揾到刺激
開頭你會覺得好刺激但時間耐左你會發現同病相連未必係一件好事。😏

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 02:13 AM 發表

介唔介意講你咩年紀?結婚幾耐?唔係想八卦私隱,只係想了解下,如有冒犯 sorry 
雙方4X,結婚過10年,有一個小朋友,簡單來講雙方管教方式唔一致,立場唔同,小朋友唔鐘意我。。。講完

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 02:40 AM 發表

聽落好sad.  因為同小朋友管教方式唔一致,所以搞成咁?
簡單來講係囉,係咪覺得好無稽?

引用:
原帖由 pedro45 於 2021-8-31 02:43 AM 發表

我就係咁。
家,全部我養。衫,我要自己洗。女功課一切事務,我辦。
佢煮下飯(一星期3餐左右,其餘時間要求出去食),帶女返學放學。照顧女日常生活。
自從女出世之後,分房訓,已5年。完全無夫妻生活三年。我大病入院,當時佢哋唔係香港,一句都無問,連我因乜入院都無興趣知。
頂得好辛苦。
辛苦啦師兄,我唔知點安撫你因為我自身都難保

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 03:22 AM 發表

有小小啦,而且覺得好可愔,兩個人由不相識到相識,到互生情愫、最後結婚生仔,但係又搞成咁,變成怨偶,我當然梗係明白無公主王子童話故事,但係諗吓當初大家相愛過,雖然科學上解釋係荷爾蒙。但事實上兩個人真係愛過對方,眼𥚃面曾經都只係有對方,係咪?介唔介意講係咪同政治立場有關?
係,政治立場都係導火線

引用:
原帖由 夜熱情的裙 於 2021-8-31 03:29 AM 發表

你都好呀
有得比你拖住老婆 (但你選擇唔拖)
但我朋友既老婆 刻意拖小朋友啦
擺明 想同我朋友 遠離d 囉
最撚仆街係呢d 用小朋友做武器對付另一半

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 04:29 AM 發表

唉,好可惜,撕裂去到家庭裡面,我見到好多本來一家人感情好好,結果反面,又有d 朋友同我講好彩老婆同佢一樣立場,否則隨時離婚
事情終於發生係自己身上,最終都要面對。
我身邊都有朋友同聲同氣好羨慕

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 04:39 AM 發表

其實一d 都唔完滿,而且小朋友唔係真係乜都唔知乜都唔識,小朋友有感覺,感受到父母之間嘅關係、屋企有冇愛,小朋友係識,只係有d 好叻嘅小朋友會掩飾自己唔表現出來
係呀,父母關係好唔好小朋友一定知道的

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 05:02 AM 發表

我識嘅好多人,藍又好黃又好,咁啱兩公婆都一樣喎⋯⋯
可能前世因今世果😔

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 05:01 AM 發表

hey....如果你會難過。。。那表示你還愛她的。。。。不如你問問她。。如果你有新女明友,她會ok嗎。。。
或者未必仲係愛的感覺,只係一種一樣野你擁有左一段時間而家要比左人感覺,有種唔捨得而已

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 05:22 AM 發表

我好小聽到朋友分房瞓,以前見過auntie/uncle 年紀大分房瞓或者分床瞓,最近知道有中年朋友分房訓,但係因為鼻寒聲大所以分房,兩個感情係好嘅,而另一個 “朋友” 係唔熟嘅,其他朋友講,gossip,而聽講都係小朋友出世之後開始分房訓,分咗幾年,個男嘅而家有女友,但無離婚
想享受齊人之福相信無咁容易

引用:
原帖由 無預警生奸內射@ 於 2021-8-31 06:05 AM 發表

根本婚姻關係在現代社會越來越難維持,夫妻無論點恩愛,當性事減退,熱情減退,名存實亡係必然既事。
或者咁講,現代人已經唔需要婚姻制度,無論幾有道德雙方都仲會有精神出軌一刻,已經唔再係忠誠了。

引用:
原帖由 pedro45 於 2021-8-31 05:44 AM 發表

感情是有的。所以對住佢的冷漠無情才格外難過。
婚姻輔導4年前做過,個導師覺得我係好丈夫勸佢,佢認為偏幫以後唔再去。
太可惜師兄

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-8-31 06:15 AM 發表

所以,只談戀愛,,不要結婚,困死自己。。。別別別生小孩。。困死所有人
可惜我已經無得返轉頭,前路總要獨自面對

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]