• 瀏覽: 89,869
  • 回覆: 866
  • 追帖: 28
有咗小朋友嘅女性 個心已經唔喺男人度 未免摩擦有時都真係有咁嘅情況出現

熱賣及精選
引用:
原帖由 骰魔 於 2021-9-10 05:16 AM 發表

有咗小朋友嘅女性 個心已經唔喺男人度 未免摩擦有時都真係有咁嘅情況出現
我就係咁 出現左 我係唔係佢身邊 我係唔係個細路身邊 對佢黎講 唔重要

引用:
原帖由 一杯水 於 2021-9-10 06:48 AM 發表

我就係咁 出現左 我係唔係佢身邊 我係唔係個細路身邊 對佢黎講 唔重要
我明 女人會將所以精神放曬喺小朋友身上 男人難免會感到被忽略… 所以要搵D嗜好

引用:
原帖由 骰魔 於 2021-9-10 07:19 AM 發表

我明 女人會將所以精神放曬喺小朋友身上 男人難免會感到被忽略… 所以要搵D嗜好
我既情況 特別d 唔係搵嗜好就可以解決

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 08:15 PM 發表

你計得咁準既? 我真係189%..
Me 2

結婚12年了,平靜單調,要平淡無奇的生活日復一日地延續下去?如果旁邊正好有別的女性可以親近,出現婚外戀也是正常的吧?

#ballheader

無辦法

無奈

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 03:36 PM 發表

夫妻關係到達一個無奈的地步, 感覺只因有兒女才維繫, 在溝通上, 態度上, 以至情慾上也存在矛盾, 日間很想上班, 夜間盡量夜瞓, 才可平衡, 找到自己的時間, 那一位有跟我同感嗎 ?
有問題都要解決溝通,唔好話為佐小朋友,人生流流長

引用:
原帖由 好忙呀 於 2021-9-9 12:31 AM 發表

我是人妻。
激情會退,但夫妻之間要多溝通、包容及欣賞對方,常存感恩係極其重要!
你氹吓我,我就吓你,咁就一世喇。
但係對住一嚿木頭人 你做乜佢都冇反應 久而久之就會好心淡......你話唔愛咩又唔係 但心累又心痛

引用:
原帖由 關心唔係用口講 於 2021-8-31 06:53 AM 發表

就算唔係一個星期做幾次、一次?點樣話忙話攰,都有休息有放假嘅時候,每月、每兩星期每十日都有一日半日有心情啩,心思放落小朋友到,24小時都應該有d 時間俾自己俾伴侶,我覺得心思精神時間放哂落小朋友到係一個 ”拒絕” 嘅藉口
身同感受 生完小朋友就前後兩個人

引用:
原帖由 osmandicky 於 2021-8-31 07:51 AM 發表

女人好麻煩,每天對著,每天怕她有什麼不滿,又會被批評半天,在家差不多要跟足要求,不碰手機,不能只看電視,要多教子女,最差是她在家一直看手機或看電視。
老婆一放工又係一味睇手機或看電視。 都唔明個手機有咩咁好睇?

人生這是無奈囉

無奈,悶,破壞人生

引用:
原帖由 卜卜星 於 2021-8-31 10:16 AM 發表

就系唔想溝通,無溝通。。
對另一方有意見,唔想見唔想同對方講野。。
好快散水。。。
師兄, 你講中晒我之前的婚姻生活,結咗婚4年就分開.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]