• 瀏覽: 89,385
  • 回覆: 865
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 望見原始的師妹 於 2021-8-30 04:52 PM 發表

咁樣過下半世 諗吓都幾慘  
結婚從來不比單身幸福,當然單身也有單身煩惱

熱賣及精選
引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 04:52 PM 發表

其實去到這個階段, 生活上冇乜靈魂, 有冇出走既途徑及經驗呢 ? 出走未必係離婚咁具體, 但總要找些實質既事物去填補, 例如我現在走去上堂, 學下野及識下新朋友
個個都有家庭,你識同年,又係同你一樣處境,識太後生,話你老有代溝,識老嘢,又到你嫌佢。學習自己揾啲個人嗜好,如跑步,健身中心,踩單車,一個人靜靜哋,識人又走返你所要對嘅問題,結婚生仔女,都唔知為乜?

拍拖只為了做愛
結婚只因為有左
離婚也只是遲早

可以挽救就想辦法,只能深表同情⋯⋯

回想當天在決定走在一起的時光
珍惜仍然擁有的一切

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-8-30 05:00 PM 發表

常試下放大對方的優點, 縮小一下缺點. 

少D抱怨, 多D包容.
一切在於自己心態

引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 05:06 PM 發表

我有試過張一D原本係平平無奇, 甚至係差劣既, 改變左佢為欣賞角度, 但弊在弱點太多, 難以一一改變角度
我記得有人講一句話~只要你愛距!距乜都唔做~唔表示,你都會覺得系好好噶~但只要你恨距~唔中意距~距連呼吸都系錯噶!

引用:
原帖由 望見原始的師妹 於 2021-8-30 04:52 PM 發表

咁樣過下半世 諗吓都幾慘  
有咩計,有仔女真係離婚唔易😣

引用:
原帖由 Bigkin98 於 2021-8-30 06:35 PM 發表

勁似,但我應該嚴重少少,出街我只會拖住個仔,佢響廳,我入房按摩,佢入房,我出廳瞓梳化。
堅慘🤣🤣

引用:
原帖由 神殿 於 2021-8-30 11:19 PM 發表

揾個同路人妻傾下。應該會揾到刺激
教壞人🤣🤣

引用:
原帖由 波濤肥沃的甩頭 於 2021-8-30 10:29 PM 發表

同病相連,都係為咗個小朋友,好彩嘅我經濟獨立,當佢係同屋住客
經濟獨立好重要,我無,我感覺唔到愛不特止 仲受埋語言暴力,所以好憎佢

引用:
原帖由 藍痴瘋 於 2021-8-30 11:22 PM 發表

都怪結婚時沒深思熟慮,依家想揾人呻吓都冇,人生就係咁樣灰灰暗暗,有時真係好羨慕人地
點會揾人呻無啊,我相信呢度好多同路人,放心!you are not aLone😃

你自己唔撩老婆

引用:
原帖由 Ballbet2021 於 2021-8-31 12:54 AM 發表

回想當天在決定走在一起的時光
珍惜仍然擁有的一切
但現實明明已變質,回想番都係已成過去,回不去

You are not the only one, and you are not alone!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]