• 瀏覽: 87,930
  • 回覆: 861
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 03:36 PM 發表

夫妻關係到達一個無奈的地步, 感覺只因有兒女才維繫, 在溝通上, 態度上, 以至情慾上也存在矛盾, 日間很想上班, 夜間盡量夜瞓, 才可平衡, 找到自己的時間, 那一位有跟我同感嗎 ?
樓主幾多歲,結婚幾耐,有冇小朋友

熱賣及精選
引用:
原帖由 keromonkey 於 2021-8-30 03:36 PM 發表

夫妻關係到達一個無奈的地步, 感覺只因有兒女才維繫, 在溝通上, 態度上, 以至情慾上也存在矛盾, 日間很想上班, 夜間盡量夜瞓, 才可平衡, 找到自己的時間, 那一位有跟我同感嗎 ?
勁似,只係我日間都唔想上班,哈。

同病相連,都係為咗個小朋友,好彩嘅我經濟獨立,當佢係同屋住客

引用:
原帖由 Bigkin98 於 2021-8-30 06:35 PM 發表

勁似,但我應該嚴重少少,出街我只會拖住個仔,佢響廳,我入房按摩,佢入房,我出廳瞓梳化。
所以無交流好耐!好難溝通!

images (2).jpeg (8.64 KB) images (5).jpeg (9.61 KB) 想要甚麽……

放心, 其實大把人係咁.....

多多包容,有事好好溝通

唔講都唔知原來咁多人都係咁,我都係,我唔想交流,避得就避,好彩佢唔佢管我

引用:
原帖由 RPATPAT 於 2021-8-30 07:30 PM 發表

我情況同你一樣,除左家事已經無咩事情可以傾,可惜呢幾年連小朋友都已經唔痴我,仲對我有偏見,返到屋企以一對二,我條路已經好難行亦返唔到轉頭,離婚只係遲早問題。
揾個同路人妻傾下。應該會揾到刺激

都怪結婚時沒深思熟慮,依家想揾人呻吓都冇,人生就係咁樣灰灰暗暗,有時真係好羨慕人地

兩夫妻, 點解要搞成咁呢.

引用:
原帖由 神殿 於 2021-8-30 11:19 PM 發表

揾個同路人妻傾下。應該會揾到刺激
開頭你會覺得好刺激但時間耐左你會發現同病相連未必係一件好事。😏

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2021-8-30 05:36 PM 發表

有咩不滿就坦誠溝通,每段感情耐咗都會平淡,如果想繼續行落去應該大家開拓共同興趣。
如果自己個心成日諗住“唔得喇、頂唔順、好悶”,若然咁啱有人主動接近,段婚姻就危危乎。
我同樓主狀況一樣。十幾年前己發覺出問題,誠心誠意想溝通,換來是佢行佢素,無法溝通。
佢焗我守生寡,佢認為冇問題。
佢在家只會上網,不講上一句話,佢認為正常
佢私自拿晒我辛苦十多年積蓄百多萬給佢老母,佢認為理所當然。
他為佢老母,可以指鹿為馬,可以把我拳打腳踢。
還有很多很多...
十多年了,很無奈,原來這世上真有無法溝通的正常人。等小孩過2年考完DSE即走。

引用:

結婚多久?只能說每一段感情都來之不易,溝通是最好的方法沒有人是完美的,換位思考很重要

引用:

而家所有年輕人,開心拍拖,結婚,生個小BB,全部都會好似你哋咁,所以結婚生仔女,係好無謂,勞民傷財,不值得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]