• 瀏覽: 15,136
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
上次買完素糉俾老爺佢唔啱食之後,今次我哋買咗豆沙月餅俾佢,算係好食得嚟又冇咁油膩,好采佢都中意食。

咁早幾日去老爺度食飯,佢拎咗盒月餅俾我地,我地當下都冇睇清楚就收咗,只係知道係傳統月餅。因為我地就唔太中意食傳統,同埋屋企已經有好幾盒奶黃月,所以今朝就拎咗d返公司,諗住同同事一齊食,唔好浪費。

點知,開盒嗰時有個同事發現原來有盒月餅舊年已經過咗期,而嗰盒月餅正正係老爺送俾我地嗰盒... 嗰下真係好想搵個洞捐,勁樣衰呀!點會估到老爺會keep住舊年d月餅姐! 同老公呻,佢話老爺成日d野放到過期先食,不過今次真係估唔到月餅都放成年囉!

如果係獨立包裝應該吾怕

引用:
原帖由 型型男 於 2021-8-30 12:07 PM 發表

如果係獨立包裝應該吾怕
你會照食?

引用:
原帖由 Masterkitty 於 2021-8-30 12:19 PM 發表

你會照食?
就算現在買的都可能係上年放到現在

引用:
原帖由 Masterkitty 於 2021-8-30 12:19 PM 發表

你會照食?
你送俾樓上吃,唔好浪費

引用:
原帖由 Masterkitty 於 2021-8-30 11:25 AM 發表

上次買完素糉俾老爺佢唔啱食之後,今次我哋買咗豆沙月餅俾佢,算係好食得嚟又冇咁油膩,好采佢都中意食。

咁早幾日去老爺度食飯,佢拎咗盒月餅俾我地,我地當下都冇睇清楚就收咗,只係知道係傳統月餅。因為我地就唔太中意食傳統,同埋屋企已經有好幾盒奶黃月,所以今朝就拎咗d返公司,諗住同同事一齊食,唔好浪費。

點知,開盒嗰時有個同事發現原來有盒月餅舊年已經過咗期,而嗰盒月餅正正係老爺送俾我地嗰盒... ...
老人家係咁

引用:

你會照食?
食咗會點?

係咪陳皮豆沙月?啲陳皮越陳越香

擺4年都得

食俾佢睇搞到個孫肚疴再入佢數

老爺玩嘢喎😂

心意嘅嘢?你明的…

引用:
原帖由 archress 於 2021-8-30 06:43 PM 發表

心意嘅嘢?你明的…
他死慳死扺,唔捨得食,卻願意送給你們!

多謝老爺

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]